onsdag 9 februari 2011

Kitchig färgchock

Hos oss är alla rum vita - utom gröna väggen i matsalen. Men sen är allt vitt, vitt, vitt! Med ett undantag. Gästtoaletten. Tänkte låta er tjuvkika lite inne idag så ni slipper fler snöbilder från trädgården. I dag i alla fall.

Både maken och jag gillar att resa och varje gång slinker det ner något mer eller mindre kitchigt litet minne från resmålet. Känns som en bra idé just i souvenirbutiken men inte när vi kommer hem till våra vita rum.Vi har alltså valt att samla alla dessa tingest i ett rum. Och så har vi bombarderat det med färg. Jättekul, tycker vi! Kitchig färgchock, tycker nog våra kära gäster...


Väggarna har vi målat i den mest turkosa färg vi hittade. Den heter Marrakesch och kommer från Beckers.
På en vägg har vi satt en stor världskarta som vi sticker nålar i efter nya besök runt om i världen.
Mobilen med dromedarerna kommer från Jordanien, tavlan överst till vänster från Dominikanska republiken, scarabéen från Egypten och blomljuset längst ned till höger kommer från Sri Lanka.Inte lika exotiskt är de här prylarna. Barcelonatröjan kommer från Kanarieöarna och lampan från IKEA. ;) Sjöborrarna kommer i alla fall från en seglingsresa i medelhavet.


Här finns en romarhjälm hemsläpad från Grekland (gissa om tulltjänstemännen funderade när både jag och kompisen hade varsin hjälm i handbagaget), gamla mynt och sedlar, biljetter, konstiga koppar, teburkar ...
Det är så mycket prylar där inne så man knappt ser alla detaljer. Ett tecken på det är att jag inte ens hade sett ramen med MonaLisa tidigare. Den har tydligen maken ställt in efter vår Paris-resa i höstas ...

Kram,


14 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja, där hade jag stannat lääänge inne om jag fick! Gud va fint - som ett tittskåp fast man befinner sig själv i det...

Det där med kartan och nålarna var ett kul tips - funkar ju bra även hemma ju!

Ja, detta gillade jag skarpt!

Kram Anna Vattenkanna

RosaTulpan sa...

Vilken bra idé! Vi behöver ju alla frossa i lite kitch... men skönt att ha det på en begänsad yta! ;)

Ingela sa...

Härlig idé! Där kan man nog sitta länge och kolla runt på väggarna
;-) Blir ni av med någon gäst vet man ju var man ska leta först ;-)

Lotta sa...

Vilken underbar toa!! Vi har faktiskt slutat köpa souvernirer just för att de inte passar när man kommer hem - men hur roligt är det - nånting vill man ju köpa. Jättebra idé att fixa ett litet rum att frossa loss med alla kitchiga saker.
Den tanken ska jag spara.
Kramar

Vardag och flärd sa...

Vilken bra idé att göra ett reserum! Man vill ju gärna ha med sig lite speciella saker från de olika länderna men som sagt - det passar inte lika bra här hemma. Så bra att ha allt i ett rum och kunna minnas tillbaka!
Kram Eva

Sophia Callmer sa...

rolig toa! och snygg färg på väggarna. Håller just på att hitta en ny färg till badrummet och lutar faktiskt åt just turkosblått. kram Sophia

Stina sa...

Oj! Där skulle man lätt kunna bli sittande.... Coolt!!!

Kram,
Stina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men vilken kul idé!!! Det där gillar jag... Där behövs inga tidningar om man behöver fördriva tiden ;-) Supersnyggt med den turkosa färgen som bakgrund till alla minnen. KItch är glatt...- toppen tycker jag!!!

Wow vad många spännande resor ni hunnit med. Själv har vi mest varit på charters med barnen genom åren, men en hel del såna förvisso....

Kram
Charlotte

The House of Antoinette sa...

Guuu, va häftigt gjort!!!
Verkligen kul påhitt må jag säga!!!
Jag har varit här hos dig ett flertal gånger men jag har nog inte givit mig tillkänna - men passar på att säga "Hej" och vill säga att jag verkligen gillar din blogg!
Må så gott, mvh Anette

Helens trädgård sa...

Underbart1
Där inne skulle jag sitta lääänge! :=)
Ha en fin dag!

Katarinas trädgård sa...

Hej Anna-Karin och tack för din hälsning! Nä, jag har inte blåst bort men natten mellan måndag och tisdag var hemsk, omöjligt att sova när det skallrade och skakade i hela huset!
Din gästtoa är helt underbar! Så härligt att samla resminnen där, och så trevligt för dina gäster!
Ha det jättebra!
Kram
Katarina

Lisa sa...

Vilken jättebra idé, där skulle man kunna bli sittande länge :-) Dina gäster kanske försvinner för länge på toa eller ?
Lisa/Lisas trädgård

Unknown sa...

Ja, nu är man bra less på snö. Kul att se hur du har det inne! Hoppas våren kommer åter snart. Nu kommer mina växtstöd att dyka upp hos Hedvigs trädgård i vår! Kramar till dig!

Hanna C sa...

Vilken rolig idé att samla all färg i ett rum! Måste bli en häftig kontrast:-)