onsdag 23 februari 2011

Fler spännande fröer

Det dimper ner nya små fröpåsar var och varannan dag. Både sådana som jag har bytt till mig men även sådana jag budat till mig på Tradera.

Bland annat ytterligare tre sorters chili. Czechoslovakian black (lila blommor, svarta frukter), White Habanero (vita frukter) och  Black Scorpion tongue (lilavita blommor, lila frukter) är de tre senaste. Visst låter det spännande?!

Andra fynd är luktärten Cupani för bara några kronor och den söta skuggviolen Viola Variegata. Ska bli jättekul och spännande att se om de vill gro.

I höstas läste jag att det går att ta egna frön från Amaryllis. Jag har korsat en mörkt röd med en kritvit och tvärs om. Någon som har erfarenheter av att så amaryllisfrön? Själva frökapslarna har i alla fall svällt ordentligt och ligger nu och mognar i köksfönstret. Även här ska det bli ytterst spännnade att se vad som kan bli av de här fröna. Mannen jag läste om hade fått fram 40 (!) nya lökar från en enda blommning.

Jag har också beställt jättespännande frön till några olika spännande träd. Men mer om det en annan gång ... ;)
Vilken härlig dag det har varit. Strålande sol och fågelkvitter men kallt! Till helgen ska det iaf lätte något. Men då kommer det mer snö i stället ... Men snart, mina goaste vänner, är det mars!

Kram,

8 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Anna-Karin!
Hur kommer det sig att min dotters tagetesfrön som sattes söndag eftermiddag kom upp tisdag morgon? Är det trolleri eller hur kan det gå så fort? Hur får du plats med alla dina frösådder?
Roligt att följa hur det går?
Kramar!

Högagärde sa...

Det låter väldigt spännande med amaryllissådd och jag ser fram emot att få höra hur det går. Själv har jag just köpt frön till vild prydnadsgurka. Kanske ett helt galet impulsköp men lite kul måste man ju ha.

Stina sa...

Tänk at tnågot så litet som frön kan vara så kul! (Förutsatt att de gror förstås...
Vet att du redan fått award - därför blev du "bara" ett tips!

Kram!
Stina

Malin - I min trädgård sa...

Tack vare det här inlägget fastnade jag hela kvällen igår på tradera :-). Inte visste jag att man kunde köpa en massa billiga fröer där!

Och igår satt jag också och inspirerades av din blå/silvriga rabatt - det ska bli kul att se den i år när den växt till sig lite. Men jag tänkte fråga dig, är det några speciella växtkombinationer i den rabatten du tror extra mycket på? Jag vill ha lite tips!

Tack för all inspiration du bjuder på!

Kram Malin

Kompostfilosofen sa...

Härligt! Frösamlandet ligger i arvsmassan,det är jag helt säker på...eller iallafall nästan?

Lotta sa...

Så spännande med dina amarylliskorsningar, men trädnörd som jag är blev jag riktigt nyfiken på de fröerna. Väntar med spänning...
Kram

Sophia Callmer sa...

Träd, berätta mera! Även jag trädnörd som bitits av att så träd, helt magiskt att kunna så och kunna dra upp småträd som kan bli jättelika och gamla (förhoppningsvis) kram!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Var precis hos Gunilla 'Norrskenets trädgård' och hon hade också köpt massa fröer på tradera. Det har jag aldrig gjort.... Man kanske skulle kolla..... men min fördos för i år är nog fylld till råge.... Men du så himla intressant det lät med amaryllisfröna...... DET får du hålla oss uppdaterad kring hur det går. 40 nya exemplar... inte dåligt.....

Solen gör underverk nu med humöret... och det kan verkligen behövas då det är kallare än någonsin... Kring -20 hos mig, men maken som ofta är i Bollnäs på veckorna, berättade att det var -30 i morse där.... Tänker som du: snart är det mars..... och sen april...... och........ :-)))))

Många kramar vännen!
/Charlotte