tisdag 22 februari 2011

Det gror i Landet Krokus men hur gör jag med chokladpaprikan?!

Nu har det börjat gro ordentligt i mitt fröbebisfönster. Hos kronärtskockorna börjar man till och med ana karaktärsbladen. Samma sak hos penséerna, som var de första som började gro.


Alla tre färgerna av lejongapen är också på gång, precis som fingerborsblomma, nattflox och orientvallmo.


Alla sorters chili tar sig finfint. Tyvärr vill inte en endaste av chokladpaprikafröna gro. Hade verkligen sett fram emot dem. Speciellt som jag fick ungefär huuuur många frön som helst att gro från en vanlig köpepaprika under förra våren. Har sått dem på precis samma sätt som chilisarna. Två och två i krukorna och täckt med plastfolie. Tandpetarna har jag använt för att  inte plasten ska ligga dikt an. Jorden har hållits fuktig men inte blöt. Temperatur ca 22 grader. Vad gör jag för fel? Någon som kan komma med goda råd?


Hur går det för er? Gror alla era frösådder?

Kram,

11 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Visst är det ljuvligt när det gror! Jag skulle kunna sitta dagarna i ända och bara beundra den fina tillväxten under min nya älskade tilläggsbelysning.

Jag ser med spänning fram emot vad du kan tänkas får för råd om de tjuriga fröerna. Jag har precis samma sak här där allt annat satt fart, men Jamaican Bell och Mini Bonnet chilin som jag verkligen ville ha prompt vägrar att komma upp ur jorden.

Mia sa...

Långt ifrån allt gror... men vi får glädjas över de spirer vi har. Dessutom är det lite tidigt att ge upp ännu hoppas jag :)

The House of Antoinette sa...

Helt underbara små skott!!! Det är ju så roligt när de börjar kika fram...
I år har jag inte sått ngt men mia pelargonsticklingar börjar ta sig riktigt fint.

Anna-Karin - jag har en liten överraskning hos mig till dig...så kika in hos mig får du se!!!

Ha en härlig dag, kram Anette

Margot sa...

Åh så fint det spirar och gror hos dig! Hoppas du får något tips angående chokladpaprikan, men det kanske bara är så att endel fröer behöver längre tid på sig än andra!
Ha en fin dag!
Kram Margot

Malin - I min trädgård sa...

Du får pröva "en Charlotta" (Cesars Trädgård)- visst var det ruccola hon sådde för att få upp några frön? Tror jag...

Kram Malin

Malin - I min trädgård sa...

Såg precis att du skrivit en gullig kommentar till mig - tack! Vad glad jag blir!

Ha en fortsatt bra dag!

Helena sa...

Nämen vad synd på chokladpaprikan...den låter ju så spännande!Jag håller fortfarande på o planterar om på sommarverandan sen blir det frösådder för mig :-)
Kram från mig!

Anna Vattenkanna sa...

Så härligt med allt som spirar hos dig. jag väntar ett tag med mina sådder eftersom jag har uselt med plats och för dålig belysning - men det är OK. Vissa köksväxter fuskar jag med och köper som färdiga plantor helt enkelt...

Kramar från fuskisen Anna Vattenkanna

Lotta sa...

Jag brukar flytta runt de som trilskas. Lite varmare och ljusare, sen svalt och lite mörkare o.s.v. Det händer att det sticker upp något just när man tycker att nu är sista anhalten innan komposten. Hoppas dina chokladpaprikor kommer igång utan att du behöver vänta för länge.
Kram

Lisa sa...

Jag grymtar också över ett antal chilis och paprika som är sega här. Konstigt nog är det alla de mörka !
Kanske har de längre grotid ? Sådde i mitten på januari och sista veckan har en hel del stuckit upp. Men ge inte upp för tidigt. Några andra sorter av chili och paprika grodde på några dagar bara ! Kan ju vara gamla frö också i påsarna, då tar det tid.
Lisa/Lisas trädgård

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad roligt att få se dina små bebisar! :0) Tänk vad nördig man är när det gäller trädgård. Får pirr i hela kroppen när man ser en liiiiten grodd komma upp. Tur att det finns fler än jag som är så! ;0) Nja, vet inte om jag mår så mycket bättre... Magen är i olag igen... :0( Fy vad less jag är! Men jag hoppas att jag är frisk till Rum och Trädgård. Vi bara måste ses då!

Kram/ Anna