måndag 14 februari 2011

Sweets for my sweets

Hej finaste, goaste bloggkompisar! 

Är så glad över att ni kikar in och kommer med snälla kommentarer och glada tillrop. Det gör mig minst lika glad att kika in till er och få inspiration, glädje och inte minst en massa kunskap som ni givmilt delar med er av.

Så. Här kommer sötaste rosorna till er! Tack för att ni finns och gör min dag!


Marsipanrosor
Rulla marsipanen till små kulor. Smörj in baksidan på en tesked med lite matolja och pressa ganska bestämt till ett kronblad med hjälp av skeden. Det räcker att pressa åt ett håll och lite ut mot sidorna. Lämna en sida utan att pressa så blir det lättare att forma rosen. Skär försiktigt loss kronbladen med hjälp av en smal kniv med böjbart blad från underlaget och forma dem en efter en till en ros. Skär loss den nedersta delen för att få en stabil yta. Placera på valfri tårta. Eller stoppa dem direkt i munnen ... ;)



Önskar er alla en fin Alla Hjärtans Dag!

Kram, 


5 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så SÖTT ur alla aspekter.

Kramar Anna Vattenkanna

Gela sa...

Tack för det fina tipset!! Önskar dig också en riktigt fin vändag/Gela

Helens trädgård sa...

Hej Gela!
Tack för alla söta Rosor :=)
Hoppas du får en härlig Alla Hjärtans Dag!

Margot sa...

Vilka söta och fina rosor!
Önskar dig en fin och mysig hjärte-kväll!
Kram Margot

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men vad fina!!! Vad duktig du är!!! Tänk om jag skulle prova på att göra några såna till på dotterns tårta om några dagar då hon fyller 16 år... Det skulle hon älska....

Hoppas du haft en fin dag i dag!!!!
Många kramar
Charlotte