onsdag 2 februari 2011

Lycka stor som en knappnål

Nu har de kommit upp! Årets första groddar. Små, himmelsblå penséer och fingerborgsblomma - både 'Camelot' och 'Gigantea'. De är inte stora, liknar mest små knappnålar. Men de är där! Vårkänslor på hög nivå.
Till helgen ska mina tomatfrön och resten av aklejorna få flytta in i små krukor. Blev så inspirerad av Charlotta, med bloggen Cesars Trädgård, och att hon hade skördat tomater redan den 13 maj ... Inte illa!

Ha en skön kväll!

13 kommentarer:

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Nej inte illa alls och jag som ännu inte sått vare sig chili eller tomater. Tänker vänta tills nästa månadsskifte.
Aklejor har jag sått idag, i morgon hamnar de i kallbänken.
Detta med att vänta och vilja se resultat av sina odlingsmödor är kanske orsaken till att så många trädgårdsprofiler blir riktigt gamla. Även om man inte är någon profil kan man ju alltid hoppas det stämmer :-)
Ha det gott
Birgitta

Katarinas trädgård sa...

Härligt vårtecken! Ska bli spännande att se när du kan skörda, då får väl man sitta här vid datorn och dregla igen...
Ha det bra!
Kram
Katarina

Sophia Callmer sa...

Härligt att det gror! Hoppas du får tidiga tomater. Det går tyvärr inte här, mitt växthus är inte tillräckligt bra, men om några år efter ombygge kanske, får njuta av dina så länge! kram Sophia

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt vilket tålamod du måste ha som odlar det själv. Jag som är stolt att jag vissa år sår tomat plantor vilket jag inte gjort än....i år

Kram anna

Lotta sa...

Du kan tro jag sitter här och skiftar i grönt också - av avund. Det är knappt jag vill berätta det men jag hade framme luppen idag för att se om det inte skymtade något i mina svarta såkrukor. Är man knäpp eller...???!!! Ha det så fint.
Kramar

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

mmm.... härliga vårkänslor där.... Man blir så till sig när det börjar gro i krukorna.... Ja, Charlotta är en riktig proffsig grönsaks-odlerska... oj oj........

Men jisses vad du är produktiv.. Ser att jag missat hela tre inlägg.... Semlor är himla gott, ska göra såna i morgon. Och fantastiskt vad snygga myshörnor du visar i förra inlägget... man blir ju längtanssjuk efter sommaren......

Många kramar
Charlotte

Mia sa...

Små som knappnålar kanske, men säven stiger, man blir mjuk om hjärtat och smilet fyller hela ansiktet. Årets första spiror är som små nyfödda babisar, man kan inte låte bli att förälska sig :)

Vita rosor och förgätmigej sa...

Så glad jag blir! Tänk vad mycket känslor som ryms i dessa små groddar... Hopp om vår, värme och en lyckad odlingssäsong... Lite extra kul var det att jag såg att även du använder dig av glasspinnar. ;0)

Kram/ Anna

Lisa sa...

Man blir så glad när de små liven sticker upp :-) Jag ska också så några få Whippersnapper-tomater nu, inspirerad av Charlotta! Annars sår jag inte tomater förrän i början på mars, de blir för stora innan det går att få ut dem här annars, vi brukar ha frost i juni.
Lisa/Lisas trädgård

Unknown sa...

Jättehärligt! I går utanför skolan där jag jobbar såg vi vårlökar som var påväg upp. Så härligt med vårtecken! Kramar till dig!

Annelie sa...

Wowsers!
Har inte haft en tanke på att så några frön ännu.
Tänk att du redan har små groddar, så sött.
Inspiration är bra.

Kram

Furulunden sa...

Fant deg gjennom Mias hageliv. Følger deg fremover og ser hva du finner på:) Velkommen til å stikke innom meg !!

Ruben sa...

Det ser jättefint ut! Nu börjar odlingssäsongen på allvar!
Ha det gott!
/Ruben