torsdag 17 februari 2011

Drömmar om en riktig planteringshörna

Något som jag saknar i vår trädgård är en riktig planteringshörna. Nu släpas det krukor, bord och jord runt halva tomten när det ska planteras. Skulle vilja ha allt samlat. Gärna under ett litet tak. Så att allt kan stå framme under hela året.

Vi har planer på att bygga om altanen. Kanske kan jag få en liten hörna då? Tills dess fortsätter jag drömma och fundera över hur min lilla hörna ska se ut. Har spanat in de här fina! 


Kylan börjar släppa lite igen! Skönt! I dag är det "bara" minus 9 grader ...

Kramar!

11 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja, det vill man ju ha! Själv använder jag komposttunnan som arbetsbänk. Helt OK då den är i lagom höjd för mig och alla pryttlarna finns till hands men en RIKTIG och VACKER planteringshörna står också högt på min vill-ha-lista.

Hoppas att du får din snart!

Kram Anna Vattenkanna

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag har också haft drömmarna på en planteringshörna. Svårt det där, skulle gärna ha tag över med. Sen vill man ha en plats där man verkligen kan grisa ner lite utan att behöva städa varje gång. Maken byggde ett stativ förr förra sommaren som jag har ett gammalt bakbord på men det håller inte så länge när det regnar på det. Vi får se hur man ska lösa detta i framtiden.

Hoppas du får din planteringshörna så småningom.

Jag var iväg till Hedvigs trädgård en sväng i Tisdags. Var även in till Madame Nyberg såklart. Där älskar jag att vara

Kram Teres

Stina sa...

Jag går i precis samma tankar.... Förhoppningsvis hinner vi bygga en vedbod i sommar och då kanske jag kan fixa något där bredvid..... (Har en "fullständig plan" för uteplats med tak, trädäck badtunna och hela rasket - om 20 år kanske....:)) Underbara bilder!

Kram,
Stina

Lisa sa...

Härliga inspirerande bilder. Jag ska försöka få till något praktiskt och helst snyggt också i min polytunnel till våren. Behöver massor av inspiration, tack !
Lisa/Lisas trädgård

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vackert!!!! Jag bara älskar planteringsbord och hörnor och man kan aldrig ha för många.

Alltså.... det där med planteringshörnor är liksom både och för mig. Har planteringshörnor (två stycken, men utan tak), men dom används mest som avställningsbord eller stillebensbord.... och i viss mån till förvaring. När det väl bär till att plantera är jag ändå någon annan stans, oftast direkt på gräsmattan eller på kanten av verandagolvet. Drömmen vore att ha en planteringshörna för grövre ändamål utom synhåll :-), och en som mer är fin och för lite mindre projekt och som gärna kan vara synlig..... Sen, när vi ändå är inne på ämnet, skulle jag mycket gärna vilja ha en sådan inomhus, för vinterbruk....

Kram
Charlotte

Mia sa...

Visst ser det mysigt ut, och borde ju inte vara helt omöjligt att få till, om man har plats. Jag satt ut en gammal Ivarhylla i somras, 80x30 cm, halvhög. Det hjälpte bara det. Gå på loppis så hittar du säkert något du kan använda :)

Ingela sa...

Hej på dej! Ser väldigt inbjudande och praktiskt ut. Vi har planer på ett portabelt planteringsbord som typ ett bakbord . Till handtag två nytillverkade trähandtag efter gammaltorrdassmodell ;-)

Helens trädgård sa...

Hej Anna-Karin!
Du visar bilder på väldigt vackra planteringshörnor, önskar mig också en sådan.
Min hörna är allt annat än vacker, planteringsbord från Willab i växthuset... men det funkar :=)
Här är det -29º just nu, brrr!
Ha en trevlig kväll!

Anna Vattenkanna sa...

hej igen!
Du har fått en award/utmärkelse av mig - Liebster Blog Award.
Gå in på http://annavattenkannastradgard.blogspot.com/2011/02/en-gullig-utmarkelse-liebster-blog.html

Kramar Anna Vattenkanna

Katarinas trädgård sa...

Fina planteringsbord! Jag har ett som är jättepraktiskt, men tyvärr inte så snyggt. Men det duger! När det är för kallt ute är jag inne i köket, och det blir liiite skräpigt, men det är i alla fall varmt och skönt!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Humlans Lott sa...

Inspirerande och kreativt lockande bilder. Har som så många andra suktat efter en planteringshörna. Vet bara inte var den är mest lämpad på lotten... Men kanske i sommar är det dags... Fast jag behöver dessutom ett utekök... kan man kombinera tro?