söndag 13 februari 2011

Pelargonfint och flera fröer

Vilken helt fantastiskt, underbar dag det var igår! Sol, minus fyra och årets första grillning med bästa vännerna! :) I dag snöar det igen men det gör inget alls efter gårdagens vitaminkick. Mera sånt!

Idag tänkte jag visa den söta pelargonen som fick följa med hem från mataffären. Har inte en endaste aning om vad den heter men gillar verkligen de lila teckningarn mot det kritvita. Någon som vet vad det är för en skönhet? Som vanligt kommer kissarna och undrar vad matte håller på med ... Kanske kan man hjälpa till?!

Sen har jag fått flera frön från goa Stina med bloggen Sommar året runt. Violer och Stockrosor. Doftviolen, 'Queen Charlotte'  är mörkblå och kommer passa perfekt i min silverrabatt. Stockrosorna 'Nigra' tror jag kommer passa bra mot vår vita fasad.Nu ska jag åka till käraste svärmor på kalas. Stort grattis på födelsedagen! Vi ses snart. :)

Vad sk ni göra idag?

Kramar!

9 kommentarer:

Stina sa...

Halloj!

Vad kul att fröna kom fram - hoppas att de gror också. Sådde mina violer i dag faktiskt. Jättefin pelargon - ingen aning vad den heter dock. Lovar att skriva när dina frön kommer fram. Kul att du ville vara med i min tävling också. Lycka till!

Kram,
Stina

Landliggeren sa...

Her blæser det en halv ISKOLD pelikan, så der er dømt indesysler. Måske lidt planlægning af forårssæsonen til at holde modet oppe ;-)

Bedste februarhilsner
Birgitte

Mia sa...

När det gäller att hålla modet uppe så är nog en inköpt perlagon med och bidrar. Först kan du ju njuta den inne och sen ute i sommar :)

Malin - I min trädgård sa...

Ja den var vacker! Vad kul med fler fröer! Du får gärna kika in och se om det är någon av mina andra fröer du är sugen på, nu när jag har fått mina beställningar :-). Riddarsporrarna och aklejorna som jag fick av dig är iallafall i jorden nu, så jag håller tummarna att de kikar upp snart :-).

Smart tips - man ska alltså GÖMMA sådderna för maken! :-)

Ha en skön söndag!

Kram M

Lantligt i smultronbacken sa...

Härligt att få ha en blommande pelargon inne redan nu. Mer sommarkänsla kan man nog inte få nu.

Jag undrar om du vet vad den där blomsteraffären heter som ligger bakom Hägskolan i GÄvle. Har varit dit när jag pluggade men kommer inte ihåg vad den heter?

Kram Teres

Anna Vattenkanna sa...

Ja, det är en engelsk pelargon, det syns på de veckade, mörkgröna lite läderartade bladen. Men sortnamnet...Nixpix. Störtskön färgkombo på denna!

Min erfarenhet av engelska pellisar är att de är svåra att få att blomma om, men jag är inte superduperduktig på krukväxter inomhus.

Tack för att du fick ut mig och gräva upp en snödroppstuva i veckan. De står och blommar så vackert och sprider sin ljuvliga, fräscha doft...

Kramar Anna Vattenkanna

Helens trädgård sa...

Hej Anna-Karin!
Härligt med en skön dag utomhus tillsammans med vänner.
Här hos mig pendlar tempen mellan -25º--30º så det är innemys.
Du har fotat fantastiskt fina bilder på din Engelska Pelargon. Den med kissen på var ljuvlig.
Trevligt då posten innehåller frön :=)
Ha en trevlig kväll!

LINDA sa...

Åh, vilka fina och ljusstarka bilder! Gillar pelargonen jättemycket. Sött med det vita och sedan det rosa i mitten. Håller med om att den på kissen är ljuvlig.

Blir nyfiken på hur du fick till ljuset så perfekt!?!

Solsken
//Linda

Inger sa...

Engelsk pelargon, men nåt sortnamn har jag inte, tycker de engelska är svåra, men väldigt fina:)
Ha det gott!