lördag 26 februari 2011

Första bebisarna har börjat "skolan" - snart dags att flytta hemifrån

I dag har kronärtskocksbebisarna, som jag sådde i slutet av januari, skolats om för första gången. Kanske lite tidigt eftersom karaktärsbladen inte är så stora än. Men nu är det platsbrist i våra fönster så kronärtskockorna ska snart få flytta ut i förrådet och "barnkammaren". Där finns extra belysning och bra temperatur.


Omskolning gillar jag nästan bättre än själva frösådden. Så himla kul att se hur omsorgen ger resultat. :)
Har sett alla avsnitt av Hanna Hellströms "Jakten på lyckan" i dag och jag tror bestämt att man är lyckligare med jord under naglarna. Programmen är mysiga och man får även små funderingar över hur man lever sitt liv. Men jag saknar som sagt trädgården. Varför har hon inte provat det..?!

Lycka är också att se mitt lilla, lilla myrtenträd skjuta massor av små limegröna skott. Hoppas så att det ska klara vintern.Ha en fin kväll!

Kram,

7 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad härligt att dina småbebisar har kommit upp så mycket. Jag har inte fått fingrarna ur och sått allt som ska än. Det känns som att jag vet hur trångt det kommer att bli i fönstren framöver. Jag bävar.

Kram Teres

Helena sa...

Ja varför har hon inte provat trädgård?Jag har idag tillbringat tid på min sommarveranda.Planterat om div.växter o jag är så nöjd :-)Tänk att man blir så lycklig av en jordpåse o ett gäng växter!
Ha det bra!
Kram från mig!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Det ser strålande ut Ann-Karin! Jag får lite noja att jag inte sått något endaste litet litet ännu... Hhihi...... ser att vi är flera som håller tummar och tår att våra myrtnar ska överleva vintern..... Drömmen vore ju att ha flera, eller var inte massor.... som Katarina :-) Såå snyggt det är att ha en hel dunge med små träd.

Många kramar till dig!!!!
/Charlotte

Sophia Callmer sa...

ja trädgård=lycka, fast också en massa annat men det är väl också därför det blir lycka när det är bra. Fina små omskolade skockabebisar, skolade om chilierna i går, de ser verkligen ut att vara glada för det.. kram Sophia

Anna Vattenkanna sa...

Ja, lycka... det vet i a f vi trädgårdsmänniskor vad DET är! Tänk vad RIKA vi är trots allt.

Kul med att följa dina bebisar genom sin barndom ;-)

Kram Anna Vattenkanna

Helens trädgård sa...

Ser fina ut dina plantor :=)
Precis som du njuter jag av att få skola om, det är så mysigt!

Anette sa...

Fint med det nygröna. Ger hopp om den skönaste av årstider.
/Anette