söndag 6 februari 2011

Små möss och svarta kissar

I går fick vi oväntat besök här i Landet Krokus. Det var en liten mus som bestämde sig för att sticka upp nosen och förse sig av fåglarnas godsaker. Mitt framför ögonen på våra kissar. Som tur var satt de inne i fönstret och kikade ut. Och där fick de stanna tills musen hade hunnit undan. Tyvärr vågade den sig fram lite senare när vi hade släppt ut kissarna igen. Nu kommer den aldrig att sticka fram nosen igen ...
Frösådderna fortsätter. I veckan fick jag jättespännande fröer från bästa Marianne med bloggen Trädgårdsvis. Det var fröer från trädpioner och vanliga pioner, olika sorters clematis fusca och vitt kungsljus. Det var paradisliljor och hottetottliljor och det var chili. :) Ska bli så spännande att se vad som kommer upp så småningom. Clematis fusca är en favorit och den kan du läsa mer om här.Sådde även en hel hög med olika sorters aklejor och riddarsporrar. Nu står de ute och väntar på bättre tider.
Till sist vill jag bara visa en ny favorit som jag hittade i senaste numret av GI. Salix gracilistyla, svarta videkissar! Har ni sett något liknande? Tycker de är urläckra! :) Bilder lånade från nätet.


Var kan man få plats med de här snyggingarna måntro ..?


Kram,


3 kommentarer:

Lotta sa...

Kanske inte de roligaste djur att ha vid huset, men söta är de, mössen. Den där salixen har jag alltid plats för - urläcker. Har aldrig sett den till salu i Sverige eller hur härdig den är, men när jag snubblar över den slår jag till direkt.
Kram

Annika Christensen sa...

Vilket inlägg.. helt undrbart.
Du bjöd väl på kaffe när du fick så sött oväntat besök???
Känner igen de små fröpåsarna minsann.
Om du vill får du gärna sprida vidare om krukorna. Han är så duktig och ALLA måste bara få se dem. Kanske du kan köpa dem hemma hos dig till slut vem vet???

Ha en skön kväll
Annika

Mia sa...

Nog är möss söta men jag håller nog med katterna likaväl.. Vilka spännande frö och namn, hottentottlilja, vad är det för något? Ha en fin start på veckan :)