fredag 18 februari 2011

Blommig fredag - tema fantasifull

Äntligen fredag! Den här veckan har varit lååång och massor av både spännande men då även energikrävande projekt på jobbet. Ska faktiskt bli riktigt skönt med helg och vila.
När det är fredag är det så klart även blommig fredag och veckans tema är fantasifull. Min trädgård är ju inte så där värst fantasifull. ÄN! Ska jag väl säga.. Med alla planer jag har.. ;)

Tänkte passa på att visa de mest fantasifulla skapelserna från förra årets Chelsea Flower Show. En del av bilderna kanske ni har sett tidigare men jag gillar dem verkligen så ni får stå ut ... ;)


Den här rostiga hästen med ryttare är min personliga favorit. Den är gjord helt av ståltråd med en grimma i rostigt stålband. Tycker den väcker massor av fantasier och drömmar. Gillar verkligen ängen som hästen står på också. Med skira tusenskönor och ståtliga fingerborsgblommorna i bakgrunden. Skulle jättegärna ha något liknande i min trädgård. Som ni har märkt så gillar jag verkligen rost.. ;)


En monter som jag också tyckte mycket om var den här bolliga. Mängder av bollar i olika material. Ser ni de minsta, gröna bollarna. Det är brysselkål ... Fantasifullt, va? ;)


De här två alstren tyckte jag också var både roliga och fantasifulla. Rabarber planterat i ett blått badkar. Ser ni hur den lilla gröna marktäckaren liksom "rinner ut" på ena sidan. Till höger är ett växthus - helt byggt i återvunna gamla petflaskor och bambustavar.


Avslutningvis vill jag bara visa mina fantasifulla blomsterstöd som jag har köpt på Wij Trädgårdar. Det är barn vid en förskola i Ockelbo som har gjort egna trädgårdstolkningar och sedan har en konstnär stansat ut dem ur rostig plåt. De står mitt i köksträdgården och jag ser dem varje gång jag kikar ut från köksfönstret.

Fler fantasifulla tolkningar hittar ni som vanligt hos Katarina!

Ha en fantastisk helg, alla ni varma goa!


27 kommentarer:

LindaLunda sa...

WOW WOW WOW WOW WOW!!!
Jisses vilken kul insperation!
Älskar hästen jag med!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hih... ja den där hästen känner igen ;-) Den är bara för snygg!!! Hela iden att bygga upp figurer av rostig ståltråd gillar jag. Och växthuset av petflaskor är fräckt... Den trädgården var verkligen något annorlunda, tänker på installationen av tvättmaskiner exempelvis ;-) Diggar ditt växtstöd från Wij... sådan lekfull charm... förstår att du blir glad när du tittar ut från fönstret!!!

Hoppas du får en skön helg! Hos vankas det besök och kalas.

Kram
Charlotte

Gunilla sa...

Den hästen skulle jag gärna ställa i min trädgår helt fantastiskt vilken skapelse.

Underbart soligt blomstöd som du köpt jag förstår att du blir glad.

Ha en fin helg
Gunilla

Merja sa...

Härliga bilder! Verkligen många läckra fantasifulla bidrag.
Ha det gott!

Unknown sa...

Helt utflippade och helt underbara bilder, du bjuder på Anna-Karin. Me lika:)
Kram och ha en go' helg,
Charlotta

Lisa sa...

Vilka underbara inspirerande fantasifulla bilder ! De där pilflätade djuren som man ser från england väcker verkligen habegär !
Gillade växtstöden från Ockelbo också.
Lisa/Lisas trädgård

Berit sa...

ditt inlägg satte då ingång min egen fantasi, underbara inspirerande bilder
Ha en underbar dag!

Anonym sa...

Tack för de fantasifulla och fina bilderna. Man får inspiration. Jag älskar rabarberna i det blå karet!
Ha en bra helg!
Ylva

Helens trädgård sa...

Vilka fantasifulla vackra bilder!
Bollar, rostig häst med ryttare var superläckert!
Det är så roligt att se alla dessa bilder, tänka vad människan kan :=)
Ha en trevlig helg!

Suss o Kai sa...

Tänk om man kunde göra någon sådan figur i trädgården som hästen och ryttaren :) verkligen fantasifullt Kram Suss

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Sjukt fina bilder Anna-Karin.

Trevlig helg/ Tyra

IreneL sa...

Åhhh så mycket fint! Jag älskar hästen också!
Ha en fin helg!

Gela sa...

Hästen och ryttaren är nåt som har etsat sig fast på näthinnan hos mig sen du visade den förra gången. Helt underbar. Härligt att kunna ge kreativiteten fritt spelrum. Hoppas att du får en riktigt fin helg/Gela

Landliggeren sa...

Fantastisk meget inspiration i et indlæg! De der kugler satte staks min fantasi i gang. Dem skal jeg lege lidt med. Drivhuset af gamle plastikflaske er også en ide lige efter min smag! Og, dine blomsterpinde er da lige til at blive i godt humør af.

God weekend
Birgitte

Randi sa...

Helt underbart fantasifulla bilder. Den vackra och lättskötta hästen skulle jag förstås vilja ha i trädgården. Ingen risk att man ramlar av i galoppen.
Önskar dig en riktigt skön helg. /Randi

ulla laiho sa...

Sådana växtstöd skulle jag kunna tänka mig i en rabatt - blommor behövs ej ... /Vänligen Ulla Laiho

Kristina Bonander sa...

Hej och grattis till awarden.
Jag som nu är ny följare till din blogg har ju inte sett de läckra bilderna tidigare. Men även om det skulle vara så, så spelar det ingen roll när de ser ut så här! Härligt.

Ha en trevlig helg//Kristina

Eva Linnea sa...

De har fantasi de där "blomstermänniskorna"! Roligast var nog ändå barnens alster. De har fantasi, det vet vi! Vilken rolig grej att göra trädgårdsdekorationer av det.
En skön helg önskar Eva Linnea

Anna Vattenkanna sa...

Allt verkligen fantasifullt och roligt men det som fångade mitt hjärta var det supercharmiga växtstödet med blomman och myran. En sån jättebra idé med barnteckningen som blev järn som blev blompinne och KONSTVERK

Helgkramar i massor Anna Vattenkanna

Sophia Callmer sa...

Underbar häst, gillar verkligen, hästtokig som jag är..ha en fin helg/Sophia

Mia sa...

Så mycket stiligt, men det bästa är nog blomsterstödet, så lekande kul att ha i trädgården :)

Cecilia Artista sa...

Så trevligt att få se lite bilder från Chelsea Flower Show. Dit skulle jag gärna vilja åka en gång.
Hästen med ryttaren är underbar!

Katarinas trädgård sa...

Snyggt, snyggt, snyggt! Jag gillar så klart mest blomkloten! Är de gjorda på oasis, tro? Finns det runda oasisbollar? Jag har bara sett rektangulära block.
Ditt blomsterstöd är ju för snyggt! Och det sticker väl lite fräckt upp ur snön nu?
Trevlig helg!
Kram
Katarina

Mamma Mimmi sa...

Vilket helt fantastisk växtstöd - förstår att du inte kan bli annat än glad när du tittar ut. Ha en härlig helg!

Anonym sa...

I love your very interesting and fantastic pictures.
Thank you for sharing.
Kram Gisela.

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Blomstöden är helt underbara. Sådana skulle jag vilja ha :-)
Ett verkligen fantasifullt och inspirerande inlägg.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Katarina sa...

Hästen är ju otroligt läcker! Tänk om man kunde få in en sådan i trädgården...