söndag 6 november 2011

Jag måste bara berätta ...

... om min absoluta favorit vad gäller lokala handelsträdgårdar. Hedvigs trädgård i Gävle. I lite olika skepnader har denna underbart inspirerande handelsträdgård funnits ända sedan 1800-talet.


Här finns ett stort urval av krukväxter, snittblommor, krukor, presenter och trädgårdstillbehör - allt mycket noga utvalt av Carola och Ulrika som driver Hedvigs trädgård.


Det är så himla fint och härligt att bara gå runt och titta. Med sig hem har man alltid en kasse eller två och inte minst mängder av nya idéer.Utomhus finns flera olika inspirationsträdgårdar; örtagården, kockens trädgård och uteserveringen med sina olika rum.


Det finns även möjlighet att få sig sen bit mat eller en fika i det vackra och inbjudande caféet när man är där. Med andra ord - sätt av några timmar när du ska på besök ... ;)


Klicka på loggan så kommer du direkt till Hedvigs trädgård! Men först måste du vara med på:


Utlottning
Eftersom jag verkligen gillar att vara på Hedvigs trädgård blev jag jublande glad när bästa Ulrika och Carola ville vara med på en utlottning här på min blogg. Tillsammans lottar vi ut tre presentkort på 100 kr vardera som löses in på plats i butiken. Presentkortet kan inte lösas in mot kontanter och ska användas inom ett år från datum för utfärdandet. 

Hur gör man då?
Jag inser ju att det kan bli lite långt för er som bor en bit bort att ta sig till Hedvigs. Så i första hand får det här bli en utlottning för er som bor i närområdet. Alla andra är självklart också välkomna! Och jag vet att det går att byta in presentkortet mot exempelvis blomstercheckar eller en hemlig present om man hellre vill det ... ;)

Vi gör väl som vanligt!
För en lott, lämna en hälsning.
För två lotter, hälsning samt en länkning med bilden ovan till själva utlottningen.
För tre lotter, hälsning, länka till utlottningen samt bli följare av bloggen.

Utlottningen pågår till den 30 november. Glöm inte att berätta i meddelandet hur många lotter ni vill ha och om ni vill ha presentkort, blomstercheck eller hemlig present!

Är du ovan att lämna kommentarer så kommer det en beskrivning här: 
Klicka på "X mycket uppskattade kommentarer" här nedan. Då hoppar det upp en ny liten sida med de kommentarer som har kommit in. Längst ned finns en ruta där man kan lämna en hälsning. Klicka i "anonym" så går det bra att lämna en kommentar även om du inte har en blogg.

Lycka till!

Kram,

33 kommentarer:

Lyckans lilla hus sa...

Det ser verkligen mysigt ut...ska komma ihåg det utflyktsmålet om jag har vägarna förbi! Lite grann som Åsby Trädgård i Hallstahammar... Önskar dig en trevlig höstvecka! //Marie

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag är också en inspirerande kund där. Älskade att gå och strosa där när jag studerade intill. Nu blir det lite färre besök men så fort jag besöker staden så åker jag dit.

Jag vill gärna ha 3 lotter och presentkort om jag vinner,

Teres

Anonym sa...

Åh, Hedvigs trädgård är helt ljuvlig!! Inte helt fel att jobba next-door, så det blir några besök emellanåt :o)

Självklart vill jag vara med i utlottningen, en lott till ett presentkort tack :o)

Vinkevink till fina trädgårdsgrannen och till mysiga Hedvigs trädgård!
/Ji

Anette sa...

Tänka sig, jag har aldrig varit dit. Det skulle bli av för något år sedan, men det kom väl något i vägen!
/Anette

Blomkärringen sa...

Det är lite för långt just nu men om jag får vägarna förbi ska jag definitivt hälsa på. Ser väldigt mysigt ut! Förstår att det är ett favoritstäle! Ha det gott!

Unknown sa...

Jag är med och kommenterar, länkar och följer!
Kram Anna

Lotta 8`) sa...

Underbar handelsträdgård! Just en sådan som jag saknar i vår stad :) Tycker det är så fint när de ställer upp och ut växterna, visar samplanteringar och blandar med andra fina ting. Här finns nästa bara de stora varuhusens växter och där står de på stora rullbord, rad efter rad och man får leta sig fram mellan vagnar och torra växter...... trist.

Tyvärr kan jag inte delta i utlottningen men gissar att den som vinner, blir mycket glad!
Ha en bra vecka ♥

Hem och Harmoni Marie sa...

Ser ut som ett mycket lockande ställe! Hur fint som helst.

Tyvärr har jag alldeles för långt till Gävle annars hade jag gärna varit med.

Ha en fin ny vecka, kram Marie

Anna Vattenkanna sa...

Sådana ställen är ju underbara, grattis till att ni har en sån fin handelsträdgård där i dina krokar!

Jag tar gärna 3 lotter (alla saker fixade för detta) och eftersom det är så långt till Gävle får jag hoppas på blomstercheck om jag skulle ha den stora turen att vinna.

Kram Anna Vattenkanna

Tess sa...

Åhh min favvo-butik <3 Här handlar jag allt från servis till blommor o inredning. Klart jag är med på utlottning. Tre lotter, och presentkort. Delat, kommenterat och följer din super-fina och inspirerande blogg! Kram Tess

Jenny E sa...

Det är underbart fint där och jag vill gärna vinna! I så fall vill jag har presentkort. Jag bör ha kvalificerat mig för 3 lotter, för jag har tipsat på min blogg, följer redan din blogg på bloglovin och lämnar härmed en hälsning! Din blogg är så fantastiskt fin, A-K!

Anonym sa...

Bästa inspirationen för trädgård å hem i Gävle

Ann-Cha sa...

Klart jag vill vara med och tävla! Har länkat på Facebook då jag inte har nån blogg. Än ;).
Kram Ann-Cha

Lotta W sa...

Jag vill gärna vara med med 1 lott. Skulle jag ha tur så vill jag gärna ha en hemlig present! :o)

/Lotta

Linda sa...

Jeg kom over din herlige blogg gjennom en annen side, og har kost meg her inne med dine vakre bilder. O gnå er jeg blandt annet inspirert til å lage moseballer:)
Ha en flott kveld:)

Linda sa...

Og kunne jeg få spørre hvordan du har fått lagt til den linjen under der man legger inn kommentarer med rekommenderea dette på google, og facebook osv... jeg trenger å pusse opp bloggen min litt, så har vært i tenkeboksen en stund... men finner ikke ut av den facebooklinken...

Mia sa...

Suck, jag bor nog lite för långt undan, men det är kanske tur. Jag misstänker att jag säkert gjort av med några nollor till efter ettan om jag varit i närheten. Helmysigt ställe :)

Tant Otteskrufv sa...

Å vad det ser trevligt ut!!!Och till Gävle är det ju inte långt! Och har man ärende till en växtbutik så är resan snabbt gjord... Så klart att jag vill ha en lott, om det finns någon kvar:)

Inger sa...

Kul, Hedvigs trädgård är ett jättefint ställe, länge sen jag var där fastän jag bor inte alltför långt ifrån. Tack gärna tre lotter till mig, har länkat och är följare. Presentkort skulle passa bra.
Kram

Anonym sa...

Jag tar en lott:)
Lite för långt bort så hemlig present skulle passa bra;)
Hälsningar Caroline
vitabergenserik@hotmail.com

Anonym sa...

Hittade just hit genom blommig fredag och såg dina bra och superfina "steg för steg", "så här gör jag". Väldigt bra och inspirerande och vilken fin trädgård du skapar.
Hälsningar från Johanna

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hallåja!
Jag kniper 3 blomstercheckar, tror jag det blir...;-))

Ha det gott i novembermörkret! varmkram H.

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad roligt att man kan vara med även om man bor längre bort. Då vill jag gärna ha tre lotter. Länkar från min sida.
Kram Maria

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Tyvärr är det lite väl långt att åka från Kungsbacka till Gävle, annars hade jag gärna velat besöka Hedvigs trädgård!
Blomstercheckar är ju ett bra alternativ så såklart att jag vill vara med i utlottningen :-)
Har lagt mig som följare och länkar, så 3 lotter tack.
Ha det gott. Kram, Ingela

Helens trädgård sa...

Ser ut att vara en supermysig liten handelsträdgård. På sådana ställen kan man drömma sig bort i flera timmar :=)

Tävlar gärna om en hemligt paket.

Ha det gott!

Lantis tantiz sa...

Hej! Jag vill gärna vara med i utlottningen. Ett hemligt paket skulle ju vara super roligt att få (om jag vann förstås)!!! Tre lotter blir det. Ha en underbar dag. Nu ska jag fortsätta gotta mig i dina härliga bilder en stund till!!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Oj, höll nästan på att missa din fina utlottning! Jag länkar och kör hela grejen så tre lotter till moí! Hoppas det är bra med dig vännen.

Varm kram/ Anna

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Nämen hallilå!!!

Hur har jag missat detta..... Är såklart med. Länkar och hela faderullan givetvis. 3 lotter.... :-))

Kram
Charlotte

Tiziana sa...

I hope not to be late for the contest ... what a nice initiative!
I'm far away but thank you for the link because I love to visit virtually nurseries so beautiful!
Hugs!

Anna-Lena sa...

Hej!
Jag är med på utlottningen om presentkort - Hedvigs Trädgård såg så himla mysigt ut så det blir att planera in ett besökt till våren. Jag är med på tre lotter (är följare, länkat & kommenterat).
Vänligen Anna-Lena

Acchleja-Carro sa...

Hej!
Jag är med och vill ha en lott (för man fick väl ingen extra för att vara följare om man inte länkar?) Tar gärna ett hemligt paket, för jag törs inte lita på att jag kommer iväg åt det hållet inom ett år.
Ha det fint! /Caroline

Felix sa...

Vi har ju haft turen att vinna i samma tävlingar du och jag. Här blir det också förhoppningsvis både blommande tulpaner och tagetes i vår! Så jag hoppas på tur även i din utlottning! ;-) Eftersom det är en bit från oss till Hedvigs trädgård får det bli en hemlig present om jag har tur att vinna. Jag länkar med bilden och följer dig redan via min blogglista, så det blir väl 2 eller 3 lotter.?

Adventshälsningar
Elisabet

Anonym sa...

Är gärna med och tävlar med en lott. Jag har nog ingen stor chans men om jag skulle vinna så önskar jag ett hemligt paket.

anette carlsson

nettan.klar@gmail.com