söndag 20 mars 2011

Färgprakt i både urna och ansikte

Om det var vinter igår så är det strålande vår idag. Det bränner i ansiktet efter årets första utomhusfika. Finaste vännerna kom på spontanbesök med muffins som vi mumsade på ute i solskenet. Har varit ute nästan hela dagen - förutom en tripp till Plantagen för inköp av mera såjord. Förstår inte var all jord tar vägen ... ;) Har redan gjort av med två 50-literspåsar.

Det är ju nästan omöjligt att komma därifrån utan någon form av blomsterprakt. I dag blev det några minipenséer, färglada lundvivor och våriga, små påskliljor. De fick flytta in i mina fina rostiga urnor från Wij Trädgårdar. Äntligen lite färg i allt det vita! :)


Som vanligt ville Hedvig hjälpa till och leka florist. Eller så ville hon helst bara lukta på blommorna..? 
Vill passa på att tacka för era mysiga katthistorier efter gårdagens inlägg. Himla rolig läsning! Vad skulle man göra utan kissarna!? Eller hundarna för den delen ... :)
Sist men inte minst vill jag påminna om Trädgårdstoppen som börjar i kväll kl 19 på kanal 8. Missa inte!

Nu måste jag skynda mig och laga middag!

Kramar!
14 kommentarer:

Almbacken sa...

Så härliga färger i jättefina krukan - I love it!

Jag gissar att vi är många som kommer att bänka oss kl 19, i kväll.....fulla av förväntan.

Kram Maria

Anette sa...

Om du känner att du liksom inte kommer att plantera ner narcisslökarna, de blekgula, anmäler jag mig som frivillig;))
är var det också en riktigt skön vårdag.
/Anette

Anna Vattenkanna sa...

Primulan i knallrött med gult tillsammans med de andra gladgula blommorna är riktigt WOW i dina fina krukor. SÅ vårfint du fick!

Kram Anna Vattenkanna

Katarinas trädgård sa...

Så vårigt och fint det blev! Vilken fin promenad ni var ute på igår i ditt förra inlägg! Våra katter gillar också att gå med på promenad. De går ju inte exakt som vi utan mer ut och in i trädgårdar, ibland före och ibland efter. Men de hänger med och verkar gilla det!
Ha det bra framför TV!
Kram
Katarina

Mia sa...

Den som ändå hade haft kanal 8.. Så fint det blev i dina urnor, det sätter färg på allt det vita och kännes säkert gott i själen. Jord bara försvinner har jag märkt, jag kan dra hem hur många påsar som helst och när jag ska ha dom är dom tomma..
Ha det fint :)

Kreativa Trädgårdar sa...

Åh jag kan inte se mig mätt på alla dessa underbara vårbilder bland alla bloggar. Som man har längtat!!! Hälsar Caroline

Felix sa...

Så fina vårplanteringar - mitt i snön. Härliga bilder i inlägget om kattpromenaden också! Här går vi också på promenad, fast vi brukar gå i skogen, men inte på vintern. Tiger gillar bara snö om det är skottat, som du kan läsa om i dagens inlägg hos oss...

Vårhälsningar
Elisabet

Malin - I min trädgård sa...

Menar du att du planterar i krukor ute! Klarar de sig, eller tar du in de på natten? Vackra var de iallafall - och piggar upp rejält!

Aha, jag visste väl att programmet skulle börja igår. Jag missade det för jag trodde det skulle börja 20,00. Ja 19,00 är precis i lägga-barn-fasen här hemma, men jag skulle ha spelat in det mo jag visste att det började så tidigt. Jag får väl se det på webben och spela in det nästa vecka... Men vad tyckte du om programmet?

Ha en riktigt bra och förhoppningsvis solig vecka!

Möllebacken sa...

Fint med rost till de fina vårplantorna. Känner igen detta med att begränsa inköpen när man ser så fina blommor. Men var gör man inte för att vårbona.
Ha det gott!
Kram Pella

Lone sa...

Hej Anna-Karin.
Sikke smukke rust krukker ... mums.
Ha' en skøn uge.
Kh Lone

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vår, vår, vår....... har du på bron....... That's the way you make it happen :-) Så himlarns läckert det blev med de röda vivorna i den rostiga urnan. Precis vad man behöver för att peppa upp sig nu... Mmm.... Nu är är fina dagar och fina temperaturer, även på nätterna..... så att det blir någon action. Vet du..... I dag skymtade jag barmark hos mig, jag trodde inte det var sant. Det finns hopp alltså!!!

Ska försöka se programmet på play, har förstås inte åttan bland alla miljarders kanaler vi har..... ;-)

Jamen visst ses vi på lördag!!!! Kuuul.......
Kram
/C

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt med dessa vårblommor, jag har fortfarande inte kommit iväg för att inhandla några men till helgen är det ett måste.
Programet var verkligen toppen bra längtar till nästa söndag redan.

Kram Anna

Kristina Bonander sa...

Skönt att höra att vi är fler som spontanköper. Men vad ska man göra?! Det är ju så roligt!
Gillar krukorna från Wij. Fint med så mycket färg.
Må väl
Kristina

Kristina Bonander sa...

Hade inte möjlighet att titta på tv i söndags, ej heller reprisen. Men ska absolut följa sen...
Kristina