torsdag 31 mars 2011

Topp tio på Nordiska

Till helgen känns det som om det kommer att hända grejer här i Landet Krokus. Vi har fortfarande massor av snö. Men kryper man ner till marken där det är lite bart så gror det!!! Lite överallt faktiskt. Vet inte riktigt vad. Minnet är inte så bra och etiketterna som jag var duktig och grävde ner i höstas är fortfarande begravda under snön. Men det gör inget för jag ser LIV! :)
Både lökar, perenner och ogräs söker sig uppåt mot ljusare och varmare tider

 
Våra syrener ser ut som plockepinn efter den här vintern men det verkar som om de lever i alla fall


Tio-i-topp på Nordiska
Tänkte också passa på att visa lite vilka prylar och ting jag gillade bäst från Nordiska. Har bara valt ut sådant som inte fanns med i idéträdgårdarna eller balkongerna. De kommer i ett annat inlägg. Stort och smått. Fint eller intressant. Roligt eller ganska knasigt. Det fanns lite av varje. Har valt ut mina tio-i-topp-favoriter.


På tionde plats har jag valt ut de här tegelstenarna i legoformat. De är inte riktigt min smak men jag gillar verkligen idén. Tänk att kunna mura upp en hel damm bara med hjälp av stenar och en dammduk.På nionde plats kommer de här glädjespridande, blommiga pallarna vet jag tyvärr inte var de kommer från. Missade det. Men visst är de riktigt söta?


På åttonde plats kommer de här ursnygga kuddarna från 4sure. Spanade in dem redan på Kistamässan. De skulle passa perfekt på vår trapp.


Sturehofs krukor är alltid snygga i alla färger. Men de här ilsket vårgröna gör att Sturehofskrukorna går rätt in på sjunde plats. De är bara för snygga.Att jag gillar blomstöd har väl inte undgått någon som läser min blogg. På sjätte plats hittar vi de här söta keramikfåglarna på armeringsjärn. Kanske finns det plats för några av dem i skuggrabatten där vi brukar ha fågelbordet. De kommer från Kärra Södergårdens keramik, rep och lera.Rostiga krukor och blomstöd från VikingLand går alltid hem hos mig. De hamnar på femte plats. Snyggt med det silvrigt gröna till det rostiga.


Den här vackra trämöblerna från Hälsingegården tyckte jag också mycket om. De hamnar på fjärde plats. Den gröna färgen som de var målande i blev verkligen pricken över i. Hög "vill-ha-faktor".


På tredje plats kom Vinterbusken, Abeliophyllum distichum blev mässans höjdpunkt ur växtsynpunkt. Den är härdig till zon tre men är relativt ny i Sverige och inte riktigt provad längre norrut. Kanske kan den gå här hos mig i zon fyra också? Den doftar fantastiskt och är bedårande söt. Vinterbusken hittade jag hos söta Eva på Odlarglädjen.


På andra plats kommer den här helt underbara möbelgruppen Kattvik i tall från The Nut House hade gärna fått följa med hem. Tanken är att det ska stå ute året om och bli vackert patinerat. Tur är väl det för jag tror inte man rubbar det i första taget med sina 3750 mm längd. Vill ha, vill ha!


På första plats och mässans absoluta favorit blev självklart den här underbara regnrocken från Ösregn. Den hittade jag i Ambiances monter bland mycket annat med hög "villhapoäng" men mer får inte plats på den här listan. Gulliga Sandra hjälpte mig att prova och jag kunde verkligen inte lämna den när det stod mitt namn över precis hela regnrocken.

Kram,

8 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Härligt att du kan se växande växter igen!! Regnkappan den sneglade jag också på, glad, snygg och verkade vara väldigt vattentålig. Och hälsingemöbleran dem hade jag också gärna tagit några stycken av och ställt ut i trädgården. kram Sophia

Inger sa...

Visst är trädgårdsmöblerna från Hälsingland fina, särskilt de gröna, samma färg som jag hade på min port tidigare, tror jag måste måla om den.
Ha det bra!

Anna Vattenkanna sa...

Så roligt att det börjar knoppas hos dig där uppe ;-)

Riktigt glad blir jag av din egen tio-i-topp på saker från mässan. Just detaljerna är det som jag tycker bäst om - det jag brukar leta efter själv - och de har du fångat så bra i detta inlägg.

Tack för allt detta fina!
Kram Anna Vattenkanna

skogstorpet sa...

Vill tacka för dom ytterst grymma fröpåsarna! Blev lite smått avis på dom och skulle bra gärna vilja veta hur du har tagit fram dom? Det hade varit perfekta giveaways till kunder!

Spirande grönt - sa...

Härlig lista! Sneglade också på en hel del av dina listdeltagare:)

Skoj att träffas på riktigt! Synd att man inte hann prata längre med alla:)

Go´kväll,
Rebecca

Stina sa...

Vilken bra lista du fick ihop! Det måste ha varit otroligt mycket på mässan, för jag tyckte att jag hade kollat in det mesta, men icke! Det dyker upp foton på fint jag missat hela tiden! Regnrocken missade jag dock inte - SUPERSNYGG!! Ville också ha....

Skönt att se det spira - om än bara lite!

Kramar!
Stina

Malin - I min trädgård sa...

Hej Anna-Karin!

Igår kom fröerna - tack så mycket! Vilka fina fröpåsar du hade pysslat ihop, kändes ju helproffsigt :-). Riktigt kul med de fina bilderna och såanvisningarna på baksidan.

Ja tänk att man t.o.m. blir lite glad av att se en maskros växa just nu. Här spöregnar det idag, så jag har lite förhoppning om att det kanske tar lite av snön.

Tur att syrener är så tacksamma, knipsa av så kommer det nytt, liksom.

Stor kram till dig och tusen tack för de fina fröpåsarna och att du bjuder på så mycket finti din blogg. Jag bilr alltid glad när det är ett inlägg från dig. Åtminstone när det inte handlar om oranget/gult/rött ;-). Inte mina favoritfärger direkt :-).

Therese sa...

Åh, jag älskar också Sturehofs krukor. Just en sådan grön fick jag av min svärmor i julklapp förra året, men tyvärr slog min sambo sönder den. :( Jag saknar den än.