torsdag 24 mars 2011

Kan man göra ett hål i taket tro?

Det är inte bara i vinterförvaringen det händer grejjer. Det växer, gror och blommar lite här och där i Landet Krokus. Lika spännande att komma hem från jobbet och kika på vad som har hänt under dagen.

Under veckan har jag skolat om chilisar och några olika sommarblommor och sått massor av luktärtor. Ett eget inlägg om det kommer senare.


De chilisar som är piggast är 'Hot Lemon' som jag har fått frön till från goaste Charlotta (Cesars trädgård) och Mimmi (Mimmis mammaliv).Sista Amaryllisen blommar på som om inget har hänt och hävdar bestämt att den inte alls är julröd utan bara vacker. Vi är inte helt överens om det ...


Vårigare är det då istället i våra fönster. Maken tycker nog att det är för många fröer. Jag, däremot, anser att vi har på tok för få fönster! Kan man göra ett hål i taket tro ..? För att få in mer ljus och få plats med alla de fröer som ännu inte kommit i jorden.Kram,

10 kommentarer:

Humlans Lott sa...

Ja, jag är nog inne på din linje. Det är på tok för lite fönster även i min lägenhet. Men den där ställningen där du får plats med många små krukor var ju väldigt fiffig och snygg!

Mamma Mimmi sa...

Vad skönt att man inte är ensam om sina tokigheter! Tokigt, men åh så kul. Vi drar norrut till Sthlm imorgon och jag hoppas kunna spendera hela em "i paradiset". Skulle vara jättekul om våra vägar möts irl, också! Hursomhelst känns det lite som julafton bara att få gå på mässan. Kram M

Hanna C sa...

Ja, visst är det kul med frösådd! Går där och petar och tittar varje dag för att se om något mer tittat upp:-)
För egen del har jag offrat hela långsidan av sängen för ett odlingsbord;-)Måste numera krypa till kojs från kortsidan.

Helens trädgård sa...

Kan aldrig bli för mycket frön :=)
Däremot kan man slå ut väggar för att sätta in mer fönster, hihiiii.
Trevlig kväll!

Unknown sa...

Så härligt det ser ut! Visst är Hot Lemon en kvick en rackare. Jag hade skörd redan i juli förra året:)

Jo, jag mår bättre och kommer till Stockholm på lördag. Vi är på mässan hela dagen och kommer till bloggträffen också.

Sååå kul om vi träffas:)
Kram!

kajo sa...

Vi har höga fönster. Någon månad per år sitter det extra "fönsterbänkar" dvs hyllplan ovanför de ordinarie. Jag har gjort det enkelt i rummet där det alltid är långa sidgardiner: de döljer väggfasta pelly-konsoler som får sitta uppe året om. I köket har jag nätta små vinkelkonsoler som skruvas ner när frösäsongen är över.

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag har röstat på din blogg och hoppas den vinner Isabellas bloggpris i kategorin Trädgårdsbloggar

Kram Teres

Anonym sa...

Many new plants are coming. Pretty flower.

Myownhome sa...

Underbara bilder! :)

Anna sa...

Å vad jag håller med dig! Det är fönstren som är för få, inte för mkt odling. Aldrig för mkt frön ;-) Min man är nog mer som din... Vilka underbara bilder! Så härligt, värmer mig rakt igenom! /Anna