torsdag 17 mars 2011

Plötsligt händer det!

I dag var första gången på flera veckor som jag kunde åka hem från jobbet medan det var ljust. Fort, fort hem för att snabbt, snabbt leta fram kamera och oömma byxor och ge sig ut i trädgården. Ni har ju sett tidigare i veckan att snön fortfarande ligger i meterhöga drivor. Nu skulle jag minsann hitta något att rapportera om. Jag ville hitta nåt grönt. Nåt som växer. Och inte bara övervintrar. Inte det lättaste kan jag lova. Men så såg jag den! En liten stackars jordviva, primula elatior 'Gold Lace' som kämpar mot kylan.
Andra "grönsaker" som jag hittade var en vintergrön alunrot, en glaskula från det stora varuhuset och vackraste mossan. Som ni märker är jag inte speciellt kräsen just nu. Bara det har färg.

Roligare då är det att kika in i vinterförvaringen. Knoppar brister. Klorofyllen slår emot en. Det växer så det knakar. Underbart och härligt på alla vis.

Måste avsluta med att visa lite snöbilder ändå. Jag vet att jag tjatar om att vi har mycket snö. Men för att ni ska förstå hur mycket har jag klättrat upp på tomtens högsta punkt just nu. Ovanpå trädgårdslandet. Jag står alltså och kikar ned på min bönspalje från i somras. Som jämförelse får ni se en sommarbild. Jag är ganska exakt lika lång som bönspaljen... :) Ni kan ana den till vänster i bild.


 

Jag vill passa på att säga hej till alla nya följare också! Jag blir så glad att ni vill kika in ibland! Och ni lite äldre läsare också förstås ... :)

Massa kramar!


9 kommentarer:

Anette sa...

Nu griper man varje halmstrå som ett vårtecken! Här skymtar också primulablad. Lite annat ocks, men väldigt mycket snö, och mer ska det visst komma imorgon. vad tycker vi om det...
/Anette

Annika Christensen sa...

Härlogt vårigt du bjuder på.
Vilken tur att du fick komma hem lite tidigare.
Ha det gott
Annika

Almbacken sa...

Visst är det härligt att komma hem och det är ljust ute. Det ger enrgi!

Men jösses så mycket snö. Och jag som har pipit om en liten hög på vår framsida.....Sommabilden är helt ljuvlig. Vilket fint hus du bor i.

Kram Maria

Helena sa...

Ha ha trodde du vunnit på triss eller fåtten oväntad gäst ;-)
KRAM från mig!
Ps.fy bubblan vad snö du har!!!

Katarinas trädgård sa...

Vårtecken, hurra! Men så mycket snö du har, nu får den väl ändå ge sig! Jag är ju som vanligt avundsjuk på din citrus! Jag försöker omväxlande gulla med min genom att gödsla den och omväxlande stressa den genom att sätta ut den utomhus, allt för att få den att blomma... Ha du något tips?!
Kram
Katarina

Helens trädgård sa...

Gröna ljuvliga vårtecken!
Önskar dig en trevlig kväll!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men har det töat fram så mycket hos dig?? Det är ju fantastiskt!! Inge grönt hos mig inte, ja inte utomhus i alla fall ;-) Vad fint det frodas hos dig, och en frukt på gång också... lyx!!

Många kramar
Charlotte

Lotta 8`) sa...

Herregud - så mycket snö??!!! Tur att du kan hitta lite grön ialla fall, det är ju en liten tröst :) Men jag håller med om avsaknad av färg, här är allt grått, brunt, svart och smutsigt, vill ha ett renande vårregn!
Ha det så gott och en skön fredag :)

Helena, The Swenglish Home sa...

Ja men jaaa, grönt ÄR skönt, och hoss dig spirar verkligen livet, hoppet, vårviskningarna...

Skönt att ibland få komma hem lite tidigare och kunna njuta av det välbehövliga ljuset (och att kunna fota, förstås, för oss blogfrälsta...:-).

Hoppas det fortsätter att växa och 'blada' till sig hos dig!

Kram,
Helena