tisdag 22 mars 2011

En korg med odlaglädje

I veckan kom de. Mina efterlängtade knölar från odla.nu. Finfina Dahlior, liljor och väldoftande Cosmos. Min plan är att den blivande rosrabatten i år istället ska fyllas med kaxiga dahlior och annan färgprakt. Innan jag har bestämt mig vilka rosor jag vill ha ...

Från vänster till höger, övre raden:
Chokladblomma, Cosmos atrosanguineus, Kungslilja, Lillium regal, Dahlia x hybrida,  'Caribbean Fantasy', Dahlia x hybrida, 'Arabian Night', Spindellilja, Hymenocallis, 'Sulphur Queen'
nedre rad: Mignondahlian, 'Smarty' (bonus),  Dahlia x hybrida, 'Optic Illusion', Dahlia x hybrida, 'Clair Obscur', tre blandade (okänd sort, bonus) och Dahlia x hybrida, 'Lady Darlene'.

Kungsliljorna är tänkta att ta plats i silverrabatten. Kanske blir det någon annanstans. Vi får se.
Kunde inte heller låta bli att beställa en Spindellilja, Hymenocallis, 'Sulphur Queen' men den får bo i kruka då den inte är härdig. Hoppas den ska trivas i medelhavshörnan.

Förresten - tips på rosor till den framtida rosrabatten tages tacksamt emot! Den måste vara härdig i zon fyra, den bör dofta och får dessutom gärna vara en primadonna av rang ... ;)

Tjingeling!

9 kommentarer:

Inger sa...

Hej Anna-Karin!
Tips om rosor hittar du hos mig i den högra spalten, Elva rosor man inte kan misslyckas med och sen kan du klicka på rosbilderna under, har lagt upp information om de flesta av dem och alla växer i min trädgård i zon 4. Lycka till!
Hälsningar Inger

Stina sa...

Åh vilket paket att vänta på! LYCKA! Måste tipsa om Rose de Rescht om du vill ha rostips! Den doftar FANTASTISKT! Tror nog att den är ganska tålig zonmässigt, remonterar gör den också, ganska illig i färgen... (Kolla min ros-flik, inte så snygg än men jag ska jobba mer på den i sommar.... Fliken alltså!)

Supersnyggt arrangemang i förra inlägget!

Vårkramar!
Stina

Cathrine sa...

Lekre dahliaer:) Det blir nok et flott bed! Ha en fin kveld:) Cathrine

Katarinas trädgård sa...

Finfina knölar! Jag håller med Stina om Rose de Recht, men även Constance Spry är superfin, dock bara engångsblommande, men vilka blommor!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Almbacken sa...

Mmmmm, fina knölar i superfina färger.

Kram Maria

Anna Vattenkanna sa...

Det var ingen dålig godispåse det där! Kommer att bli superläckert!

Jag samlar på knasiga trädgårdsgrodor och du har en brorsa till en av dem - cementgrodis på klotet. min hälsar till din såklart ;-)

Kram Anna Vattenkanna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Wow vilka mänger av knölar, det kommer bli super fint. Chokladblomman får gärna flytta hem till mig, har länge gått och funderat på en. Tyvärr är jag dålig på rosor så inget tips från mig.

kram Kram Anna

Malin - I min trädgård sa...

Åh vad skojigt! Fast jag är ingen dahliamänniska... men den där bonussorten till vänster på nedre raden var rätt söt :-).

Oj, rosor! Finns ju så mycket vackert! Några jag själv skulle vilja ha är Constance Spry, Mme Hardy och Leander... Annars gillar jag Stanwell Perpetual som visserligen ahr många taggar men är väldigt tacksam samt Ghislaine de Feligonde. Spännadne att se vad det blir för sorter tillslut!

Ha en supervecka!

Kram!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ohhh, vilka raringar!!! Jag älskar dahlor... kommer bli finfint!!! Har spanat in några nya sorter jag tänker köpa i år, man kan aldrig ha för många!

Har tyvärr inte så mycket tips på rosor. Har inte många alls men planerar att skaffa ett antal i år.

Vad kul det ska bli att ses på lördag - kanske vi hinner säga mer än hej:-) Ska faktiskt ner till Stockholm redan idag och kommer gå på mässan i morgon också.

Ha det gott!
Kram
Charlotet