lördag 5 mars 2011

Ännu en pinal räddad från återvinningsdöden

De har haft utrensning i källaren i det hus jag jobbar. Varje dag har släpkärror körts till återvinningen med diverse pinaler. I början trodde jag att det var någon som flyttade för huset för det var snygga saker som försvann. Rockokostolar, kockumshinkar och byttor. Men när det gick upp för mig att allt skulle slängas tittade jag mer noggrant (jaja ... girigt!! ) i kärrorna. Och när jag insåg att den HÄR fina skulle slängas då kunde jag inte hålla mig utan frågade snällt om den inte kunde få följa med mig hem.

Nu har jag hittat ett nytt fynd. Har länge funderat över att jag vill ha en gammal stege i medelhavshörnan. En stege att ställa små krukor med pellisar eller primulor. Och se vad jag (eller snarare min kollega E) räddade från återvinningsdöden. Snyggaste gamla stegen! Trappstegen är kanske i smalaste laget för att ha krukor på men jag gillar den. Och man kan ju ha små krukor ... ;)


Tycker stegen har riktigt vackra detaljer. Den kommer att pryda sin plats mot den röda planket. Tillsammans med silverpäron och blåregn. ;) Jaja.. inte än på många år.. men man kan väl få drömma ...


Dagen har spenderats ute på fårskinnet i solen. Ända tills det började blåsa för mycket. Inte ens kissarna ville vara ute då. Har ni sett vad vackert amaryllisen 'Appelblossom' fortfarande blommar? Jag vet att amaryllisar är lite juliga ... men egentligen är det ju en vårblomma så jag tycker inte att det gör något att den blommar nu. Och eftersom den inte är julröd får den trona på bästa platsen ännu ett tag.


Tulpankrukan fick vara med på bild igen. Så skönt med krispigt grönt mot allt det vita. Vi har fortfarande mängder med snö som ni kan se. Bakom amaryllisen ser ni en snöhög som är ca 120 cm ... Och vi har inte skottat dit den. Det har helt enkelt snöat och blåst dit.


Nu blir det mys i soffan. Och i morgon är det en av årets bästa slappardagar. Vasaloppet och frukost i sängen. Gillar!

Kram,

18 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Sån tur stegen hade - att bli räddad av dig! Tänk vad folk kastar bort - det är så man kan bli tossig! Jag räddade två gamla fina resväskor sedan början på 1900-talet från mina grannar, ett äldre par, som skulle flytta. Sånt gammalt skräp...Tack, tack sa jag och ska hitta lämplig användning för dessa framöver.

Snygg amaryllis! Verkligen läcker!


Kram Anna Vattenkanna

Inger sa...

Bra att du räddade stegen, gammal och fin. Jag har också amaryllisar på gång, fjolårets och från året dessförinnan. Och snöbergen är gigantiska:(
Kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härlig stege, klart att den skulle bli räddad, det är konstgt vad folk kastar i dag, man förstår inte. När vi rensar lämnar vi det ill myrorna eler om någon idrotts förening ska ha loppis går det dit.
Stegen får gärna flytta hem till mig.

Kram Anna

Vardag och flärd sa...

Du kan vara riktigt glad för din stege och får säkert användning för den!
Amaryllis ja, jag har många som blommar nu och några som ännu inte slagit ut, visst är de vårblommor!
Kram Eva

Hans sa...

En sådan fin gammal stege med sin egen charm och patina.
Den kommer du säkert ha glädje av, du har ju redan skapat underbara bilder som du visar här. Tur för dig att någon tyckte att den bara skräpade hos dem.
Trevlig helg.

Mia sa...

Vilken stege, ett riktig fynd. Och med staschade bilder ser det riktigt fint ut med snö i bakgrunden också, 120 cm!! Du kan ta upp kampen med mig :)

Anette sa...

Snygg stege, tur för den att du finns!
Ha en härlig söndag.
/Anette

Sophia Callmer sa...

Fin stege du räddade! Har också en amaryllis som blommar just nu, är fint även om det inte är jul. låter som en skön morgon, kram Sophia

Helens trädgård sa...

Hej Anna-Karin!
Vilket toppenfynd din stege var!!!
Den skulle jag inte heller ha något emot att äga :=)
Idag, sol, +1º och mina tomatfrön och Klockrankefrön ska ner i jorden. Efter det blir det en sväng ut.
Ha en härlig dag!

Charlotta sa...

Oh vad fin! Detta vackra alster kan man säkert ha till mycket. Klä i med mossa eller hänga lökar i. Vackrast kanske den ändå är i all sin enkelhet!

Charlotta sa...

Oh vad fin! Detta vackra alster kan man säkert ha till mycket. Klä i med mossa eller hänga lökar i. Vackrast kanske den ändå är i all sin enkelhet!

haspet sa...

Verkligen snygg stege, förstår att du ville ha den. Härlig Amaryllis, jul eller ej, och tillsammans med tulpanerna blev det supersnyggt. Såg hos Hillevissan att du ska till Kistamässan på lördag, kanske vi ses där då. Ha det gott. // Peter

Spirande grönt - sa...

Bra räddat! Återvinningsdöden är lömsk den.

Ha en fin söndagkväll,
Rebecca

Katarinas trädgård sa...

Det kommer bli så fint i din medelhavshörna! Ja, det är ju fint hos dig redan nu, amaryllis och tulpaner, ser härligt ut! Men snön, nja...
Ha det bra!
Kram
Katarina

Kristina Bonander sa...

Stegen var ett fynd! Ja, det kan löna sig att hålla ögonen öppna.
Roligt att du visar amaryllis för visst är det en vårlök egentligen. De amaryllis jag hade ute i trädgården över sommaren, och som jag försökte sätta fart på i december, blommar först nu. Känns skönt att inte vara ensam om vårblommande amaryllis.
Hälsningar
Kristina

LINDA sa...

Fin stege! Kul att kunna gå på skattjakt i kärrorna!! För ett par år sedan var jag på ett ställe där de hade gjort roliga saker i trädgården. Något som jag verkligen föll för var en lång och hög odlingsbänk - bara något smalare än en stege. Ovanpå låg en gammal vacker stege och i varje hålrum stack det upp kryddor. Så snyggt! Annas är ju en stege fin bara som den är ;)

Solsken
//Linda

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men du Anna-Karin...... vilken fynd!!! En sån där gammal stege har jag letat efter i åratal..... Jag tänkte faktiskt häromdagen just på att jag måste hitta en (eller flera) till sommaren! Kommer bli suveränt vackert i din medelhavshörna! Så fint med tulpanerna...... vår, vår, vår............

Såg att du ska till Kista-mässan på lördag. Jag hoppas att jag också tar mig dit då, det är inte säkert, men jag vill... I så fall så ses vi!!!

Kram
Charlotte

Lotta sa...

Vilket fynd!!! Jag fattar inte vad folk tänker ibland när de öser i väg så vackra gamla saker. Den kommer att bli jättefin bland dina krukor.
Kram