måndag 21 februari 2011

Tulpanernas uppgång och fall

I veckan köpte jag en stor packe ljuvliga, färgsprakande tulpaner! Ställde dem i fönstret på svalaste platsen för att de skulle hålla sig extra länge. I vanliga fall tronar de på köksbordet också för att jag inte ska glömma att vattna dem. Ja.. ni fattar ju vad som ska komma. Självklart glömde jag ju att glömma dem så när jag kom hem från jobbet i fredags såg det ut så här i fönstersmygen.


Vackra färger men så trötta, så trötta!

Medan jag satt där med kameran i handen och tittat på tulpanerna som hetsigt suger i sig det nya vattnet och plötsligt ser jag hur det vänstra bladet i bild reser sig. Bokstavligen! De tre sista bilderna är tagna med ca två sekunders mellanrum. 


Nog vet jag att tulpaner snabbt kan återhämta sig men 
så snabbt trodde jag inte att det skulle gå ...

Nu har de vackra tulpanerna återtagit sin form. Eller nästan i alla fall. Lite slitna i kanterna blev de allt. Lovar att kika till dem varje morgon i fortsättningen. :)

Kram, 


8 kommentarer:

Unknown sa...

Men vilken livskraft! Så häftigt att jag nästan vill prova själv....
Bra att dom tog sig i alla fall. Idag har jag skickat iväg blomstöd som Ambiance ska visa på Rum och trädgård, så lite nyfiken är jag att åka dit och titta. Kramar i massor!

Anna Vattenkanna sa...

Men en sån återhämtning. Och att du satt kvar med kameran i beredskap...så roligt att få se denna livsvilja! Så förunderlig naturen är...

Kramar Anna Vattenkanna

Odlarlust sa...

Visst är de förunderliga, tuplaner.

skogstorpet sa...

Tack för dina vänliga ord! Jag måste ju också säga detsamma om designen på din blogg som är klockren! Jag har varit i färd flera gånger att ändra till vit bakgrund men inte fått till det riktigt! Jag kommer nog att titta in en hel del på din blogg framöver! Kul och intressant och som sagt ..snygg!

Katarinas trädgård sa...

Hej Anna-Karin! Oj vad jag har missat mycket i bloggvärlden! Tack för utmärkelsen! Du fattar väl att jag bara fotograferar vissa delar av trädgården, andra är inte mycket att hurra för... Men det är ju så himla roligt att hålla på och klippa och rensa och stöka, jag kan inte tänka mig hur det skulle vara att inte ha trädgård, vad skulle man göra då?!
Härliga inlägg du har gjort, speciellt fastnar jag som vanligt för citrusblomningen, jag saknar den doften! Men vita blommor är ju överhuvudtaget något alldeles extra, de gör sig ju så bra i skymningen.
Ha det bra!
Kram
Katarina

Mia sa...

Vilken livslust!!

Helena sa...

Javisst är de otroliga tulpanerna!Att de bara 'orkar'ta sig upp igen :-)Fantastiskt egentligen!!!
Kram från mig!

Hans sa...

Tänk att tulpanerna klarade denna tillfälliga torka. Tack för att du visat oss andra att de har en sådan livskraft.