måndag 18 oktober 2010

Dags för vintervila och tre-rätters för småfåglarna

Hej alla fina!
I dag är det en riktig höstdag. Vinden viner, löven flyger och man behöver mössa - även om solen kikar fram mellan molnen då och då.

Hittade den här lilla söta mot söderväggen på vår altan. Kanske har den missat att det är höst, kanske vill den fylla på sitt nektarföråd en aning till. Tycker ändå att den borde försöka hitta sig en plats för vintervila.Även dahliorna borde få vintervila och jag ska städa undan dem snart. Just nu bär jag dem in och ut. Har bara inte hjärta att skära ner dem när de fortfarande blommar ...

Efter lunchen idag med trevligt sällskap (hej M - jag vet att du läser.. ;) ) så åkte jag och storhandlade fågelmat. Det blev frön, talgbollar och jordnötter. Så nu hoppas jag att både, talgoxar, domherrar och diverse mesar blir frekventa gäster i vår trädgård. Både jag och missarna älskar att sitta i köksfönstret och kika på när de förser sig av godsakerna.

Kram,

1 kommentar:

Katarinas trädgård sa...

Fin fjärilsbild, det har jag inte lyckats med! Angående böcker så har jag köpt Trädgårdsvinter och jag gillar den, både bilderna och texten! Höst och vinter är ju ganska många månader i det här landet så all inspiration om vad kan göra för att pigga upp trädgården då är välkommet tycker jag. Jag håller med dig om att perennboken är bra, deras gräs och bambu-bok är också bra. En gammal klassiker som jag ofta återvänder till är Ulla Molins Leva med trädgård. Men det finns så många! Claus Dalbys böcker har fantastiska bilder, Christel Kvant har ett härligt språk, det finns inte många trädgårdsböcker jag fnissar åt när jag läser förutom när Christel beskriver sina samtal med Heidi Palmgren... Lycka till med bokvalet!
Kram,
Katarina