torsdag 14 oktober 2010

Sommar på burk

Idag har jag gjort eget örtsalt. Kikade in hos Tyra tidigare idag och kunde helt enkelt inte låta bli att prova.


Jag plockade in vad som fanns i örtväg i köksträdgården och kompletterade med torkad chili från en tidigare skörd.


Örterna hackades grovt och sen torkade jag dem var för sig i varmluftsugnen och mixade dem med grovsalt - allt efter tips från Tyra. Jag är jättenöjd med resultatet. :) Tack, Tyra!Det blev Medelhavssalt - rosmarin, citrontimjan, oregano, chili och vitlök. Midsommarsalt - dill, persilja, gräslök och vitlök och Blomstersalt - tagetes, ringblomma, chili och vitlök. Ska bli spännande att prova de här under höstens matlagning.

Ha en skön kväll!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vilket roligt tips! Jag har så mycket örter som jag inte vet vad jag ska göra av så det där ska jag prova. Kram

Annika Christensen sa...

Trevligt med egentillverkat. Jag gör salt efter hand.Fast ringblommor har jag inte haft i. Dags att göra nytt, tack för tips.
Älskar ditt namn Landet Krokus....
Annika

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Ha så trevligt att se en likasinnad, great minds think alike som man säger.

Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

Ha det gott/ Tyra