tisdag 12 oktober 2010

Brun liten skönhet på önskelistan

Alpinodlarna.se är en sida som jag verkligen kan rekommendera. Där finns massor av finurliga växter som bevisligen går att odla i Sverige. Nu ligger ju deras fastighet i Halmstad men vissa av arterna borde ju gå att odla även i södra norrland.


En av växterna som jag har fastnat för är Clematis fusca, brun klematis. Den har bedårande små ludna klockor och härstammar från nordöstra asien och Japan. De nickande små blomorna och de fjäderliknande bladen växer på rankor som kan bli ca 1,5 m höga (iaf i Halmstad). De tycker om mullrik, väldränerad jord i sol till halvskugga.

Bild från alpinodlarna.se
Plantor går att beställa bland annat från www.rareplants.de

Kram,

6 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken härlig klematis du har funnit! Den skulle jag gärna testa att odla hos oss också. Ha det gott,
Charlotta

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken härlig clematist, det skulle gärna få flytta hem till mig. Jätte fin

Ha det gott
Anna

Marie sa...

Underbart vacker klematis, vilken härlig färg och form!

Kram Marie

Ps. Tack för dina snälla ord om min krans. Jag brukar nästan alltid använda mig av en halmstomme när jag binder kransar.

Katarinas trädgård sa...

Väldigt fin! Angående euphorbian har jag tänkt att ha den kvar i krukan, men jag vet inte vilket som är bäst. Ha det bra! /Katarina

Lotta 8`) sa...

Hej Anna-Karin :) Tack för hälsningen! Jag hittade dig förra veckan och har klickat i "följ bloggen" för det klicket är säkrare än den listan man har i bloggen, det tappade jag nämligen bort förra veckan... fniss... så jag är så glad för alla hälsningar så jag hittar alla igen :)

Vilken fin klematis! Den sådan där man drömmer om... attans att jag har sån lite trädgård! Skall få till den där spaljen jag har planter på, och dit skall jag köpa klematis, och varför inte en brun klematis! Har också spånat in "Diana", en annan liten skönhet.

Ha en fortsatt bra vecka :)

Marianne sa...

Det finns frön i Valbo om du har lust och tålamod att så den själv....