fredag 15 mars 2013

Blommig fredag - tema vatten

Jag älskar vatten. Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Det är mitt alldeles egna element och jag känner mig nästan mer hemma i vatten än jag gör på land. På land blir jag klumpig och snubblar ofta. De som känner mig håller ett extra öga när jag ska gå nedför en trappa eller över ett kullerstenigt torg. Risken, eller chansen - beroende på hur man ser det - är att de kan få sig ett gott skratt när jag lägger mig raklång. 
Efter att, nästan dagligen i ca 20 år, både ha simmat själv och tränat barn och ungdomar i simning så måste jag också kalla mig rätt vattenvan. Det är mer än halva mitt liv. Lyckan att få flytta ut till havet och se vatten varje dag var därför total. Att vi dessutom ha en stor damm att bada i på andra sidan huset gör det inte sämre.
Helst skulle jag vilja ha en liten damm i trädgården med porlande vatten. Det är så otroligt rogivande. Men eftersom ytan är så begränsad så har jag valt bort dammen. Och ärligt talat - vilken damm kan slå den här utsikten?
Fler inlägg på temat vatten hittar ni som vanligt hos Hélena och Bland rosor och bladlöss.

Det är kallt, kallt! Nu håller vi tummarna för lite töväder snart ... :/

Ha en finfin helg!


25 kommentarer:

livetpålandet sa...

Hillevik är sååå vackert! Och med havet på ena sidan och den vackra dammen på den andra är det som en egen liten värld! Annica

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackert du bor! Tänk att ha en damm att kunna bada i.
Ha en fin fredag.
Kram Maria

Lantligt i smultronbacken sa...

Men hallå där. Inte visste jag att du skulle vara med i "Älskade hem" detta nummer. Höll på att sätta i halsen när jag låg och läste igårkväll. Så ljuvligt reportage och sååååå underbara bilder. Superhärlig trädgård, vilket jag säkert sagt miljoner gånger redan.

Kram Teres

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Smärtsamt vacker utsikt! Jag skulle också vilja ha någon som porlade i trädgården :-)

Trevlig helg/ Tyra

Grön skön passion sa...

Här är en till som är betydligt smidigar med vatten runt kroppen;-)
Dessutom är vatten den bästa smärtlindring som finns.

Underbar utsikt du har!

Välkommen till min blogg. Blev jätteglad när jag såg att du anslutit dig :-) Hoppas du får en trevlig helg.

Kram / Therése

Kristinas oas sa...

Det är vad jag kallar vatten, det! Sååå fint, vilken utsikt!

Tant Otteskrufv sa...

Härliga bilder! Men varför inte MYCKET töväder :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Der har vi også noe felles.... hva er vel bedre enn vann.
Om sommeren får jeg svømmehud, neida, bare hud som har vært lenge i vann!
Ha go´hælj ;:oD)

Et nytt landsbyliv sa...

Det er ingen grunn til å ha dam i hagen når du bor med en utsikt som du viser her. Nydelige bilder. Ha en deilig helg!

Annica Östlund sa...

Wow vilken utsikt ni har över vattnet, förstår att du trivs.
Jag gillar också vatten, men helst vill jag inte vara i det. Är en riktig fryslort och allt under 32 grader går bort.
Skulle gärna bo vid en sjö eller ett hav, men jag får nöja mig med en porlande damm istället.
Trevlig helg!
Kram Annica

carinaon sa...

Härliga bilder! Ja, nu är det töväder vi vill ha.
Ha en skön helg,
Carina

Marianne sa...

Stilla vatten, man kan nästan höra hjärtat slå av förförelse över skönheten...

Garden of Sense sa...

Jag förstår att du inte har en damm, när du har den utsikten! Vackert!

Trevlig helg!

Katarinas trädgård sa...

Ja, vad skulle du med en damm till?! Du har ju bästa utsikten, åtminstone på vintern!
Trevlig helg!
Kram
Katarina

Ingmarie We sa...

Ja du har så rätt. Underbar utsikt!
Ha det bra i helgen.

Inger sa...

Jättefint i din by, har många barndomsminnen därifrån.
Kram

Ninnis sa...

Underbara bilder...särskilt den sista...magisk...!!!

Kram Ninni

Törnrosa sa...

Tänk, så olika vi människor är. För mig är det bara burr med vatten. Kallt i sjön, kallt i badhus, kallt i havet. Men otroligt vackert att se på ändå.
Hej från Törnrosa

Jannibele sa...

Nydelige vattenbilder:) Vann er mitt element også! Kunne bodd i vannet. Så godt at du har funnet din plass ved havet! God helg!

Bettina Bäck sa...

Vad kul att du ser på vatten på det sättet, det har jag inte tänkt på förrns du skrev det. Jag känner tvärtom, jag simmar knappt godkänt och är osäker i vatten. Men har bra koll på kroppen på land. Och den utsikten ... :-)

Gunilla sa...

Vilken fantastisk plats du bor på.
Där behövs ingen damm.

Trevlig helg

Mia sa...

Wow, vilken utsikt!

Villrose sa...

Bed beliggenhet nær vann, er det ikke nødvendig å ha dam selv. Vidunderlig utsikt!

Veronica sa...

Det där med att ramla är det ju fler som gör ;)

Ingen damm i trädgården går upp mot den riktiga !

Kram önskar jag från ett väntrum ;)

Unknown sa...

Vilka kanonfina bilder!!