söndag 10 oktober 2010

Bilder från Claude Monets underbara trädgård

Så, nu har jag äntligen fått tummen ur och tänkte lägga upp några bilder från Claude Monets trädgård i Giverny. Börjar med blomsterträdgården och lägger vattenträdgården i ett eget inlägg. Har lagt upp alla vackra dahlior tidigare så dem hoppar jag över nu.Karta över trädgårdarna
 
Det vackra rosa huset. Färgen syns knappt bakom allt vildvin.

Äppelspalje
Det första som möter en när man kommer in genom entré och giftshop är de gamla, vackra äppelspaljeerna. De är inte högre än att de räcker en till knäna men de är absolut värda en extra titt.

Rosspalje
Även rosor och klematis har mängder med spaljeer att klättra på. Allt var överdådigt - som det ju blir på sensommaren. Men det här var nästan för mycket att ta in. Solrosor som var upp emot 4 meter höga. Slingerkrasse som tog över allt och så alla dessa Dahlior som jag har tjatat om tidigare.. ;)

Mäktiga solrosor
Fluffiga solrosor

Alla de olika grusgångarna hade ett färgtema - rött, rosa, orange eller gult.

Gul gång
Rosa gång
Vackrast av dem alla var den orangea grusgången (som var den enda man inte fick gå i) med all slingerkrasse.

Sen bara måste jag ha med en bild på en av alla dahliarabatter. Nästan plågsamt vackert ...

Dahlior en masse
I slutet av rundvandringen kom vi till den här vackra vyn med den gamla skottkärran och mängder av tidlösa.
Måste bara visa de här urcharmiga hönsen också. De verkade trivas där bland blomsterprakten. Ett par sådana skulle man ha ... ;)I natt kommer frosten över hela landet såg jag på nyheterna. Då känns det mysigt att drömma sig tillbaka till Giverny. Och nu kan jag knappt vänta tills det blir vår och jag kan så slingerkrasse runt den nya uteplatsen. :)

Kram,

3 kommentarer:

Unknown sa...

Oj, vilka fina bilder och vad avundsjuk jag blir på dig som varit där! Roligt att se!
Nu kan jag ju drömma mig dit..../ Anna

Katarinas trädgård sa...

Åh så fint! Jag hade höga förväntningar när jag åkte dit, men jag blev absolut inte besviken! Både huset och trädgården är klart sevärda, tycker jag. Näckrosdammen på andra sidan vägen var tom bättre än jag hade föreställt mig! Hälsningar
Katarina

Ruben sa...

Tack för att jag fick vara med på besöket hos Monet, det är verkligen fint där! Finfina bilder!
Ha det gott!
/Ruben