onsdag 27 oktober 2010

Gräva eller spetta - det är frågan

Hej alla fina, varma!

I morgon kommer de - äntligen! Mina 161 tulpanlökar som jag budade hem från Tradera för ett par veckor sedan. :) Kommer bli så himla fint till våren när de kommer upp. Lääängtar till våren. Det är många av samma sorter så det kommer förhoppningsvis att bli tjusigt.

Min tulpanlista
Albo coerulea oculata (vit och blå)
Angelique (rosa)

Apeldoorn (röd)
Apricot beauty (aprikos)
Ballade (lila och vit)
Ballerina (orange)
Blue Parrot (blå)
Burgundy (purpur)
Calibra (rosa)

Carnaval de Nice (mörkröd och vit)
China Town (grön med rosa rand)
Daytona (vit, fransig)
Green River (grön med röd rand)
Gavota (vinröd, vit, gul)
Golden brigitta (gul)
Hot Pants (lila och vit)
Ice cream (rosa och vit)
Ivory Floradale (mjölkvit)
Menton (ljusrosa)
Orange Emperor (orange)
Page polka (rödton med vitt)
Persian Pearl (vinröd och vit)
Pinoccio (rög och vit)
Queen of night (svart)
Rococo (karminröd)
Shirley (lila och vit)
Spring green (grön med vit rand)
Synaeda King (gul och röd)

Sen vill jag bara säga att jag blir så glad över alla era kommentarer och hejarop! <3 Ni gör min dag! Och jag vill ge er alla en blomma - vad kan då passa bättre än ett fång tjusiga tulpaner!

Kram,3 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Himmel, vilken lista!!! Av tulpaner har jag max 4-5 sorter, fy vad dåligt! Vad har jag sysslat med hela hösten, egentligen??? Legat i solstolen förmodligen... Men det var skönt! Ha det bra!
Kram,
Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Åh, så spännande det låter med alla tulpaner..... Ja, hur blir det.... spetta eller gräva... ;-) du får väl berätta sen! Kan faktiskt själv också stoltsera med en ganska diger leveranslista på lökar (inte bara tulpaner dock). Beställde en stoooor beställning från Botanicus och en lite mindre från Lillafiskaregatan.

Men du, blir lite full i skratt. När jag ser bilden på din tulpanrabatt, är det nästan som att jag ser min egen från i våras. Blandade också friskt i färgerna (orange, mörkröd/svart, cerise-rosa och vit....) Både Ballerina och Queen of night hade jag (gissar att det är dom som syns längst fram i din bild). Till våren blir det inte lika friskt blandat i färgerna, även om jag både kommer ha massor av orange och massor av mustigt mörkt rött/brunt/svart.... och en hel del andra färger förstås.... Det finns ju så mycket fint och man får habegär som heter duga.....

Ha det fint!
Kram Charlotte

Lotta sa...

Oj vilken lista!!! 161 tulpanlökar!!!! Wow....ja, du märker jag är lätt förstummad. Jag får ju en grön nyans av avund och det är inget mot till våren om jag får se bilder på din tulpanfrossa. Hulken (eller kanske Shrek) direkt.
Kram