tisdag 19 oktober 2010

Loppisfynd och silverpärlor

I helgen var jag och mannen på loppis. Letade efter fina förvaringskärl och urnor till trädgården. Fanns lite dåligt med sådana, tyvärr mest skrot. Och inte sånt där roligt, rostigt och användbart skrot utan annat. Plastkoppar, halvgamla leksaker, trasiga möbler och annat skräp. Jättetrist. Hittade i alla fall den här gamla zinktunnan. Den saknar ett handtag men det gör inte så mycket. Perfekt för både höst-, och längre fram, vårplanteringar. Har tänkt att sätta en massa tulpaner i den. Budade hem några olika sorter i rött och gult tidigare i veckan på Tradera. Tror att de kommer att lysa upp farstukvisten ordentligt. :) Än så länge får det dock stå ljung och en kungakrona i den.
Ett annat riktigt fynd var den här lilla skålen. Den är säkert inte värd ett smack men det gör absolut ingenting för den är så supersöt. Börjar få rätt gott om små skålar och fat - men det kanske man aldrig kan få nog av, eller? ;)

Mitt fyndade tennfat i närbild

Med på köpet följde även den här gamla flaskan.
Tror att det har varit fiskolja i den för det står "Der Lachs" på flaskan.Idag har det regnat hela dagen och det har varit riktigt oktoberhöstigt. Förstår att det är många som tycker att det är jobbigt med hösten. Jag tillhör inte dem, trivs rätt bra med alla våra årstiden. :) När det regnar blir det så här vackert.

Finaste cyklamen

Lammöron med silverpärlor

Är det förresten bara jag som tycker att det är bökigt att lägga in bilder? Jag kan bara lägga in en bild i taget, tidigare gick det att ta flera på en gång. Och så måste jag gå in i redigeringsläge för varje ny bild jag vill lägga till ... omständigt värre!

Måste bara avsluta med min sötaste arbetskamrat som håller mig sällskap på dagarna. Om hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet så lägger hon sig på tangentbordet. I bästa fall på min brevhög som ligger mellan skärm och tangentbord. Här har hon somnat till och verkar trivas rätt bra. :)


Smilla
Ha en mysig kväll!

5 kommentarer:

Merja sa...

Härligt med lite sällskap vid datorn:) Gillar också loppisar. Fast den här sommaren har det varit dåligt med det hos mig. Zinkbaljan var snygg och använbar som sagt. Ha det gott!

Katarinas trädgård sa...

Vilken sötnos, har samma "problem" här med katter som vill att man ska klappa dem istället för att hålla på med den där datorn... Silvriga gräs är inte helt lätt, de är ofta lite mer gråblå som silverhavre, blåsvingel, strandråg och glansälväxing. Många av dem tycker det är lite för lerigt och blött hos mig, men hade jag haft sandigare hade jag definitivt haft dem.
Kram,
Katarina

Mamma Mimmi sa...

Vad härligt att höra din gulliga dronkhistoria. Jag hoppas min lille Max får lika mycket kul med sin nya vän. Den var verkligen kul att sy och jag kan varmt rekommendera de gamla Kallikåböckerna om du har någon liten i din omgivning som du vill glädja!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Söt arbetskompis du har då... förstår att du får mycket hjälp där ;-)

Härligt att du är en loppiskompis också...... Planteringsbaljan var prefekt...... Var på min favvoloppis idag faktiskt och inhandlade en del skoj...

Kram Charlotte

Annika Christensen sa...

Just nu skulle jag vilja åka till landet krokus det låter så underbart..
Fast jag gillar hösten och silverpärlor.
Ha det gott
Annika