lördag 16 oktober 2010

Tjohoo! Här har fyndats lökar!

Fick för mig att kika in på tradera i går för att se om jag kunde göra några klipp på lökar. Lade några olika bud bara på kul och när jag kikade in i kväll hade jag vunnit flera av auktionerna. :) Kul, kul!

Bland annat vann jag 30 lökar av en av mina favorittulpaner 'Spring Green'. Har redan ett gäng med sådana men de är så vackra så det går inte att få för många. Riktigt vårfräsch, blir ca 50 cm hög.


Tulpia Viridiflora 'Spring Green'
 En annan skönhet som jag budade hem är 'Gavota'. Tror att hon kommer att göra sig fin tillsammans med Jättedaggkåpa.

Tulipa Triumph 'Gavota'
Den här glada 'Cape Cod' kommer att passa perfekt i en kruka på trappan. Den är tidig och blir inte mer än ca 20-25 cm hög. Perfekt för krukan, hoppas jag.


Tulipa Greigii 'Cape Cod'
Foto: lusciouslawns.wordpress.com
Sist men inte minst blev det några lökar av en riktig "show-off" i rabatten. ;) 'Hot Pants'. Hon blir nog snygg tillsammans med Alunroten 'Obsidian'. 'Hot Pants' blir ca 40-45 cm och blommar ganska sent.

Tulipa Triumph 'Hot Pants'
Foto: icangarden.com
Ha en skön trädgårdsdag i morgon! Jag ska nog höststäda det sista. Ser ut som om det kan bli en fin dag - om än lite kall.

Kram,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Oj, vad du har fyndat!!! Härligt!

Här har vi upptäckt möss i jordkällaren idag. De hade ätit upp två krukor med tulpanlökar, som jag skulle ta fram till jul:(

Katarinas trädgård sa...

Kan man fynda sånt på Tradera??? Det hade jag ingen aning om, man lär sig nytt hela tiden! Spring Green tillhör mina favoriter också (undrar om det finns en övre gräns för hur många favoriter man kan ha?!).
Kram
Katarina