fredag 22 oktober 2010

Ljuset mot linsen och inspiration

Hej alla fina!

I dag är det äntligen fredag igen och det betyder "Blommig fredag". Veckans tema är motljus och här kommer mina bidrag. Har plockat ut tre av sommarens favoritblommor. Luktärt, stjärnflocka och  praktmalva.


Astrantia major, stjärnflocka


Lathyrus odoratus luktärt


Malope trifida, praktmalva

I går var jag jag i vackra Hälsingland och hälsade på en vän. Det är så otroligt vackert med de blånande bergen och allt vatten. Jag känner mig nästan som hemma där, det känns lite som Dalarna.

På vägen upp till Järvsö stannade jag självklart till på Mobackes i Bollnäs. De har ett härligt inspirationsrum och där fotade jag de här bilderna. Genast började jag fundera på var jag kan ha det här gräset (Katarina - kan du se vad det är för gräs?) eller den här pergolan av björkstammar och armeringsjärn. Kanske finns det plats vid köksträdgården ... ;)
Ha en skön helg! Själv ska jag försöka peta ner ytterligare några lökar om inte jorden är för frusen ...

Kram!

12 kommentarer:

Margot sa...

Härliga somriga blombilder! Fina bilder från Mobacken! Pergolan med björkstammarna är läcker!
Ha en skön helg!
Kram Margot

Katarinas trädgård sa...

Jag tror att det är ett Pennisetum, kanske setaceum, fjäderborstgräs, tyvärr inte jättehärdig. Eller kanske alopecuroides, lampborstgräs, som räknas som perenn. Mycket snygg är den i alla fall, den skulle jag också kunna tänka mig! Härliga inspirationsbilder, tack för dem!
Kram,
Katarina

Unknown sa...

Mycket fina motljusbilder du visar, Anna-Karin! Och vilket ställe du besökt. Galet fint!
Ha det gott,
Charlotta

Helena, The Swenglish Home sa...

Vilka fina bilder och vilket underbart ställe att besöka! Gräset är verkligen fint och särskilt förtjust blev jag i den björkkantade lilla gången - vill ha, viiiiillll haaaa. Och björkarna ger mig förstås lite Sverigelängtan, det måste jag tillstå!

Trevlig helg hälsar
Helena, The Swenglish Home

Merja sa...

Häftigt med björkarna! Du prickade in flera av mina favoriter med:) Ha det gott.

Lotta sa...

Oj nu snurrar det i mitt lilla huvud: var kan jag ha en sån björkspaljé. Så läcker!! Och dina moljusbilder är jättefina - favoriten blev stjärnflockan. Ha en fin helg.
Kram

AnnCharlotte sa...

Så kul med en pergola av björkstammar...
Kul tema med motljus...
Ha en bra helg ;)

Lotta 8`) sa...

Härliga motljusbilder! Känns så skönt att titta på solbilder idag när det regnar ute ;)

Läckert med en alle av småbjörkar, *tänker*, det kunde man ju göra själv? Leta upp några små ute i skogen och plantera hemma :)

Ha en bra dag :)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Motljus ger ett speciellt skimmer i bilderna som är mycket fint när man fotar natur. Vilka somriga och härliga bilder du visar.... får en att längta lite.....

Ahhh... Mobackes... Alltid lika fint där.... Var där för drygt en månad sen.... Blir alltid så full av idéer och inspiration efter ett besök. Ser fram emot deras Amaryllisutställning.....

Kram Charlotte

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Vackert, oj så många underbara inspirerande bilder, det där gräset älskar jag!! Ha det gott/ Tyra

Katarina sa...

Det där gräset blev jag väldigt förtjust i - så otroligt vackert!
Ha en bra helg!

Mia sa...

Den malvan blir jag avundsjuk på, och dom rosa vipporna är söta. Kul med bilderna med björkstammar, dekorativt. Ha en fin vecka :)