fredag 31 maj 2013

Månadens favoritväxt - maj

Vilken fantastisk dag! Och kväll! Jag hade nästan glömt hur det känns med riktig försommar. Inte många dagar på hela förra sommaren som var så fin som den här. Synd bara att min lediga dag frös inne. Hade planerat länge att jag skulle vara ledig och bara pyssla inför morgondagens växtloppis. Men eftersom jag blev ofrivilligt ledig i måndags (på grund av försenat flyg från London) så blev jag helt enkelt tvungen att jobba idag. Men jag hann faktiskt njuta i några timmar också. Och klippa gräset. Verkligen hög tid. Såg mer ut som en maskrosäng än en gräsmatta. Men nu är det gjort och himmel vilken skillnad det blev.
Så här under de senaste minuterna i maj måste jag hinna lägga in Månadens favoritväxt i Anna Vattenkannas utmaning. Hade faktiskt plan på en annan växt men så insåg jag att det finns faktiskt bara ett val så här i maj. Min favorit över alla andra. Och den är som absolut vackrast just nu. Kikar man noga anar man redan i bilden ovan vilken växt det är.

Får jag presenter Mr Frost, Mr Jack Frost. 
Kaukasisk färgätmigej, Brunnera macrophylla, 'Jack Frost' är en av de första växterna som börjar blomma på våren.  Långt innan något annat knappt hunnit bli grönt slår den ut sina första himmelsblå blommor och lyckan är total. 
När de söta blommorna senare vissnar ned kommer de vackra, silverfärgade bladen fram istället. Den pryder verkligen sin plats i Silverrabatten
Fler majfavoriter hittar ni hos Anna!Som sagt. I morgon är det växtloppis här i Hillevik. Hoppas vi ses!

Kram,

9 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Så fin den är! Förstår att det är en favorit. Jag har varit på väg att köpa den flera gånger, men ännu har det inte blivit av. Efter ha sett dina fina bilder är det dags:).
Ha en mysig helg.
Kram Maria

Blomkärringen sa...

Underbara bilder och så fina bilder på herr J. Frost! Ja, de är absolut en av mina favoriter! Fick just tag i den nya 'Jenny' visserligen grönbladig men med vit-blå blommor. Annars är bladteckningen på 'Emerald Mist' också en favorit. Tack för titten i din trädgård!
Ha en fin dag!
Blomkärrimgen

Anna Vattenkanna sa...

Den där Jack kan konsten att charmera. Håller med dig - han är snygg länge.

Kram

Malin - I min trädgård sa...

Både Jack Frost och den vanliga varianten är en relativt ny bekantskap i min trädgård - inne på andra säsongen. Bedömningen är: I love it! Jack Frost har inte blommat än i år (antagligen för att den kom som superliten stickling), men den vanliga har verkligen övertygat mig om vilken fining den är. Jag kan säga att Accolade kämpade mot just den när jag valde favorit. Men Accolade vann :-).

Stor kram till dig!

Janko sa...

Hej, do you know tragopogon pratensis ? It looks nice in room as dry all the year. See my photo jasminek22.flog.pl
Mvh

Marina sa...

Så fint du har det. Känner mig inspirerad sådär rent allmänt.

Kram

Bettina Bäck sa...

Mmmm, fin! Jag skulle nog kunna ha den bara för bladens skull. :0)

Anonym sa...

Har inte kommit riktigt så långt än i min rondellrabatt men självklart blir det några brunnera macrophylla
Anette

Spirande grönt - sa...

Underbara bilder på en underbar växt!

Ha det gott i solen,
Rebecca