lördag 16 mars 2013

Landet Krokus ur en annan vinkel

Så många trädgårdstidningar som jag köper vid den här tiden går inte att jämföra med någon annan del av året. Kan inte få nog av att läsa om lökar, planteringstips eller för den delen kompost eller gödsel. Allt är av intresse. Att det dessutom dyker upp någon bloggkompis eller två i tidningarna gör ju inte saken sämre. 
Även andra tidningar slinker ned i korgen - bara de innehåller trädgårdsreportage. I det senaste numret av Älskade Hem finns det faktiskt en artikel om vår trädgård i vårskrud.
I början av juni förra året hade vi förmånen att ha en fotograf här som förevigade tulpanblomningen. Det var ett riktigt trixande att få till vilken dag hon skulle komma. Det var viktigt att solen sken och att blomningen skulle vara i exakt rätt fas. Men vi lyckades hitta en dag och jag tycker resultatet blev alldeles strålande. 
Det är alltid jätteroligt att se resultatet när någon annan fotograferat trädgården. Oavsett om det är en bloggkompis eller en proffsfotograf så hittar de oväntade vinklar som man själv inte riktigt tänkt på. Att sen få se så många bilder på en gång gör att jag som läsare får en annan överblick över trädgården än vad jag kanske får genom att läsa bloggarna.
Tack Älskade Hem för ett finfint reportage. :)

Ha en skön kväll!12 kommentarer:

Malin sa...

Spännande!
Ser ut att vara ett jättefint reportage. Jag hoppas hitta tidningen.
Vi ses
Malin

Spirande grönt - sa...

Åh, så varmt och skönt det ser ut på bilderna:) Längtar så både efter solen och tulpanblomningen!

Ha en finfin helg,
Rebecca

Sabelhagens Olivlund sa...

Grattis, vad roligt!! Reportaget ser jättefint ut, förstår att det är lite trixande så allt blir rätt och förutsättningarna de bästa:)).
Ha en fortsatt fin helg.
Kram Maria

Marianne sa...

Finimang, då vet du hur det ska vara nästa gång det dyker upp en trädgårdsfotograf, t ex i höst...Jag måste också skaffa den tidningen.

Carina sa...

Grattis grattis! Ser ut att vara ett riktigt toppenreportage! Vad roligt när någon annan kommer och fotar hos en. Misstänker att det är som du säger, man får se sin trädgård ur andra synvinklar. Häftigt!

Bettina Bäck sa...

Ja-a. Jag gillade verkligen reportaget! Fina bilder och bra text. :-) Och fin trädgård.

Katarinas trädgård sa...

Ser fint ut! Men det är ju mest tack vare ditt hårda trädgårdsarbete och din perfekta känsla för kombinationer och detaljer som gör att det ser så härligt ut, glöm inte det!
Fortsatt trevlig helg!
Kram
Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men wow!! Minns att du berättade om att de skulle komma och göra reportage. SÅ kul att få se det i tryck. Måste genast köpa tidningen!!!! Stort grattis!! I år kommer jag och hälsar på - bara så att du vet :-))

Stooor kram
Charlotte

Livet på solsidan sa...

Men vad kul! Och vilken spännande väntan för dig innan du slutligen fick se det i tryck.
Ett riktigt stort grattis!

Tror minsann jag ska göra ett tidningsinköp när jag tar mig till ICA senare idag ;)

Kram Tamara

Kristinas oas sa...

Vad fint det ser ut, både i trädgården och i tidningen! Håller med om att besökare har en förmåga att se detaljer som man själv inte reflekterat över, alltid lika kul att bli uppmärksammad på dem.
Kristina

an angel at my table sa...

Roligt att se reportaget!!! Kände igen din trädgård på en gång när jag kollade i tidningen idag och då var jag tvungen att köpa den på stuts. Allt gott!!! Mari

Unknown sa...

Vilka vackra bilder! Vad roligt att få se ens egna trädgård i tidningen :)