söndag 12 maj 2013

Ett vårtecken

Tänk att det blir samma sak varje år. Jag jobbar, jobbar, jobbar, bloggar, bloggar, bloggar. Och allt flyter på. Men så pang bom tar den den stora jobbperioden slut och då är det som att jag går in i någon slags återhämtningsläge. Inspirationen och lusten har gått och gömt sig och jag vill bara sova.
Men nu tror jag att jag har sovit ikapp för den här gången. Känner lusten att blogga komma krypandes och längtan efter er alla fina där ute. Har kikat in till er ibland ändå. Mest för att inte tappa kontakten helt. Läser, ler och förundras över alla vårmirakel men orkar inte riktigt göra mig hörd.

Nu är som sagt den tunga jobbperioden över. Och då börjar den stora trädgårdsnjutartiden. Inte bara här hemma utan även på alla de roliga äventyr jag ska ut på. Kommer kanske inte bli lika tätt mellan inläggen under de närmaste veckorna heller. Men jag lovar att dokumentera flitigt med kameran. Så förr eller senare dyker det nog upp ett inlägg eller två
Kan inte låta bli att visa snyggaste kombon just nu. Vårtöreln, Euphorbia cyparissias 'Fens Ruby' framför en matta av myskmadra, Galium odoratum. Vårtörel sprider sig ohämmat men det gör inget. Iaf när det blir så här snyggt.
Absolut näpnast just nu är Dvärgalpklockan, Soldanella pusilla x carpatica med sina fransiga, ljust lila blommor.
Mest efterlängtade övervintrare delas mellan Porslinsanemonen, Anemonopsis macrophylla och den fyllda blodörten, Sanguinaria canadense. Har vankat som en äggsjuk höna fram och tillbaka och kikat om det inte är dags att de ska komma upp snart..? Nu blommar blodörten för fullt och jag på att få se även porslinsanemonen i blom i år.
Avslutar med flörtigaste just nu. Det måste vara hyasinten 'Woodstock' som lockar med både färg och doft.
Hoppas på fortsatt lika fina försommardagar.

Stor kram!17 kommentarer:

Meta sa...

Så mycket fint du har. det finns massor att njuta av just nu. känns helt fantastiskt.Snart är det försommar och nya njutningar. Jag bor på kolonin nu helt underbart.
ha en fin ny vecka
Kram Meta

Carina sa...

Så vackert och så fint...blir så avis när jag ser hur fint alla bloggare har det hos sig.....men men, jag kommer så småningom...kanske....
Tycker att du gör rätt i som avvaktar och hämtar andan när du känner att du behöver få lite tid och ork...är inte meningen att man ska slita ihjäl sig för då har man ju ändå ingenting för allt man gjort...
Ha det bäst och var rädd om dig.
Kram

Furulunden sa...

Så fine bilder å dvele ved! Du har litt mer sjeldne planter også og det kan jeg like :)

Hélena sa...

Hej underbara du! Så vackert det börjar bli nu. Jag tror att så länge man har en massa så rullar det på men när tempot lugnar ner sig så är det som all energi försvinner. Det bästa man kan göra är att inte göra något :-) Om en vecka packar jag väskan för att åka till London, ska bli så otroligt roligt!
Kram finaste!
Hélena

Rosor och Akvileja sa...

Du gör rätt i att bara ta det lugnt och bara njuta av det vackra du har där hemma;) Ha det bäst. Åsa

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Lust och ork varierar sannerligen :-) Skönt att din är på väg tillbaka. Blir alldeles till mig av alla dina fina växter.
Vårtäreln är ju hur läcker som helst. Och fylld blodört står på önskelistan.

Gulle dig att du länkat till shopen länger ner :-)

Stoor kram!!
Charlotte

Paula i pörtet sa...

Här skådar mitt öga blommor jag aldrig förut sett. Kanske små i storlek men fantastiskt vackra. Ha en fin pingstvecka!

Snäckskalsdalen. sa...

Härligt och jag njuter av dom fina bilderna, den stora ruggen med primula är ju för söt och rariteterna är häftiga som bara den! Det är inte utan att jag blir insporerad.
Agneta kram

Jannibele sa...

Hvor utrolig mange vårskjønnheter du har i hagen din. Den Porslinsanemonen var helt vidunderlig vakker og fargen på Hyacinten var så stilig. Skikkelig blikkfang:)

blompia sa...

Har saknat dig pch din härliga trädgård! Hoppas du får ork att njuta nu av allt underbart! Jag tycker det är som härligast nu när man ser hur allt börjar bli skirt grönt. Man spanar nere vid jordytan efter sina kära telningar och blir fånigt lycklig när de spränger vallen. Speciellt de som låter vänta på sig och som man nästan givit upp om.
Ha det gott och på återseende.
Pia

Marina sa...

Porslinsanemonen är så fin så. Jag skulle behöva flytta min men den är ju lite känslig. Har redan flyttat den en eller två gånger.

Hoppas du nu finner ork och lust.

Kram

blompia sa...

Har saknat dig pch din härliga trädgård! Hoppas du får ork att njuta nu av allt underbart! Jag tycker det är som härligast nu när man ser hur allt börjar bli skirt grönt. Man spanar nere vid jordytan efter sina kära telningar och blir fånigt lycklig när de spränger vallen. Speciellt de som låter vänta på sig och som man nästan givit upp om.
Ha det gott och på återseende.
Pia

Therese A sa...

Hej, ny läsare här :)

Blev lite orolig då jag lade till dig som favorit och sen slutade inläggen komma, så är glad att du är tillbaka.

Hittade din blogg efter ett reportage i en tidning om din köksträdgård, blev så inspirerad att jag nu några veckor senare har min egen :)

Kristinas oas sa...

Hoppas orken och energin snart kommer tillbaka, det är ju så ibland att det går i lite vågor. Underbara vårbilder från er trädgård! Min blodört som jag satte förra våren verkar ha döden dött i vinter... Inga blomknoppar i sikte. Kram Kristina

Caroline sa...

Vad många fina blommor du har i din trädgård, hyacinten var ju för tjusig!
Har själv varit lite blogglat, så det blev bilder från två veckor samtidigt... :)
/Caroline

Ulrika sa...

Åhh vad jag känner igen mig i det du beskriver, jag har inte heller lust, ork eller tiden just nu, dessverre verkar den inte heller vara på väg tllbaka. Så fina blommor Alpklockan var då för söt, här blommar blodörten men porslinsanemonerna har inte kommit så långt och inte kan jag se några knoppar i dom heller.

Kram och kul att du är tillbaka!

Living by Miriam sa...

Oj vilken snygg vårtörel, den måste jag genast jaga rätt på :)