torsdag 25 augusti 2011

Ett andra flor

Mina backsippor, Anemone sylvestris, blommar om. Ingen är gladare än jag. Tycker att de är så otroligt söta med sina nickande små huvuden. De står i min silverrabatt tillsammans med fläckig lungört, Pulmonaria officinalis och japansk malört, Artemisia schmidtiana. Inte bara blomman utan även den luddiga stjälken är bedårande.Förutom backsippan är det några fingerborgsblommor och blåa bolltistlar, Echinops bannaticus som blommar. Ser ni klematisen som slingrar sig upp efter bolltisteln? Fingerborgsblomman, Digitalis purpurea 'Camelot Cream' sådde jag i våras och redan i år blommar den. Kul!


Och så den tacksamma gråa frossörten, Scutellaria incana. Den är ny för i år. Men vilken nyhet! Den har blommat jättelänge och har en underbar färg! Tycker att den till och med lyfter fram den blågrå färgen i min slaggstensgång ... Kan verkligen rekommendera den!


Vad har ni fått för nya "älsklingar" i år? 

Kram, kram, 


16 kommentarer:

Furulunden sa...

Vakkert. Og så hyggelig når blomster som egentlig er ferdigblomstret kommer på nytt:)

Christina sa...

Började blogga för 4 mån sedan! Och har fått så många nya favoriter! Bl.a violruta, som jag aldrig hade hört talas om innan! Och hade sån tur att jag hittade en planta på rea! Så nästa år får jag förhoppningsvis se den blomma!/Christina

Wilda Tilda sa...

Vilka vackra blommor och vilka vackra bilder!!! Törs man fråga vad du använder för kamera? Det är alltid så fina bilder på din blogg.

Kram Jenny

Hélena sa...

Åh, så vackert! Just nu är jag extra förtjust i solhattarna!
Ha det bäst!
Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Nu har jag antecknat grå frossört på min 'vill ha' lista.
Vackra bilder! Jag är en som älskar rosor, men börjar även få upp ögonen för perenner nu.
Maria

Johanna Stålros sa...

mmmmm tack för njutningen;)

Helena sa...

Jag tror jag fick en ny favorit nu i frossörten :-)
KRAM från mig!

Anna Vattenkanna sa...

Frossörten hos dig var väldigt fin... själv är jag nog väldigt glad i scharlakanssalvian i år (sommarblomma).

Kram Anna Vattenkanna

lisa sa...

Mums vad mycket fina blombilder hos dig ! Frossörten var väldigt snygg, får nog kolla efter frö till den. Ha en skön helg !
Lisa/Lisas trädgård

Mia sa...

Älsklingar? Det har jag inte tänkt på, där satt du hjärnan igång.. Frossörten ser fin ut, tål att studeras närmare :)

Kristina Bonander sa...

Hej Anna-Karin!
Satt och bläddrade i den Hanssonska "Perenner" i går och tittade just på frossört. Jag har ingen erfarenhet av den men blev nyfiken eftersom jag tycker den är fin. Kul att hitta den idag i ditt inlägg och det känns ju som du skulle kunna rekommendera den? Ser verkligen bra och stadig ut med vacker färg.
Ha det så bra
Hälsningar
Kristina

Lenas trädgård sa...

SÅ mycket vackert jag hittade här!
Så fina bilder på underbara växter!
Här kommer jag att titta in ofta!
Hälsn Lena

Maria Hägg sa...

Sen jag var liten har alltid min favorit varit löjtnantshjärtan! Jag blir lika glad varje gång jag ser dom!
Ska du till Sofiero i helgen?
Det kan jag verkligen rekommendera!

Soliga hälsningar
Maria

Wilda Tilda sa...

Tusen tack för infon om kameran! Tror jag ska åka och titta på den imorgon. Passar på att önska trevlig helg!

Kram Jenny

Suss o Kai sa...

Vad fina blommor du visar upp :) gillar verkligen den söta vita backsippan Kram Suss

Hans sa...

Den vita backsippan är helt underbar. Dina foton är så vackra.
Här i norr har björkarna börjat fälla sina löv så smått nu, men vår Druvfläder tror att det är försommar igen och kommer med en andra blomning nu.
Trevlig helg.