lördag 2 juli 2011

Mina frösådda penséer

Nu blommar de. Mina frösådda penséer. I massor!!! De är så himla fina även om det kanske inte är just penséer man längtar efter nu. För en månad sen kunde man inte få nog av dem och fyllde upp varje kruka.Jag tog egna fröer av den blå förra året. Gjorde det vanliga felet att så för många eftersom jag inte litade på att de skulle gro. Eftersom jag inte hade någon påse att titta på så petade jag ner massor i jorden. Och för att vara säker så tog jag en hög till ...


För att vara riktigt säker på dessa sköna VÅRblommor köpte jag även frön av sorten 'Summer embers'. I fall inget av mina egna frön skulle gro ...Och jag tror ta mig sjutton att ALLA grodde. Både mina egna och de köpta. Jag kan inte med att kasta levande växter och har istället jagat ned alla mina när och kära och trugat på dem min penséer. "Snälla, bara en till!? Jag har JÄTTEMÅNGA!"


Självklart blev jag inte av med så många som jag borde så nu har jag mängder av dem. I urnor, tunnor, amplar och rabatter.


Men jag kan inte låta bli att njuta. För visst är de bedårande söta?! Även mitt i sommaren ...

Ha en fortsatt finfin dag!

Kram,

2 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Jamen så härligt! Tänk att riktigt kunna slööösa med dessa underbaraste underbara...

Kram Anna Vattenkanna

Anonym sa...

jag tycker nästan att de är finare på sommaren eftersom man, precis som du skriver väntar sig att se dem på våren :)

Mvh
Karin