lördag 23 juli 2011

De har fattat vad det handlar om

I Borlänge har de som jobbar med kommunens offentliga rum verkligen fattat vad det handlar om. Det är rent och snyggt och det prunkar verkligen precis överallt. Jag var där på besök precis efter att årets Peace & Love-festival hade avslutats och på vilket annat ställe som helst skulle det kunna ha sett sönderplockat och ledsamt ut. Men det verkligen en fröjd för ögat att gå runt i centrum. Efter gågatorna finns stora blomsterinstallationer och alla rabatter var lekfullt utformade med gräs, klätterväxter och blommande växter.

Klättrande blomsterfröjd utanför biblioteket på Sveatorget

I Liljekvistska parken möttes vi av det som vi uppskattade mest på rundvandringen. Det var rostiga urnor med planteringar, av vad vi uppfattade, med tolkningar av olika glass- eller godissorter. Jättesnyggt, lekfullt och kreativt.Strax intill parken finns ett Geologiskt museum, ett trädgårdscafé och en ny lekpark som verkligen verkade uppskattas av barnen. Väl värt ett besök med andra ord.
Kram,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint, heja Borlänge! Jag har turen att bo i Malmö som också satsar mycket på sina offentliga planteringar och det är alltid lika kul på våren och se vad de har skapat just det här året. Även Landskrona kan man nämna bland skånska exempel, där har de fantastiska blommande rondeller. Alltför ofta tycker jag dock man ser oinspirerade och trötta planteringar i svenska städer. Synd, för det bidrar verkligen till intrycket man får av ett nytt ställe. Kram Hanna

Anna Vattenkanna sa...

Man ser verkligen att de som sköter stadens planteringar älskar sitt jobb! Härligt och inspirerande. Så roligt att de vågar/vill/har möjlighet att ta ut svängarna. Tack för fina bilder!

Kram Anna Vattenkanna

Spirande grönt - sa...

Tjusigt! Det är inte i alla kommuner det ser ut sådär minsann:)

Ha en fortsatt finfin helg,
Rebecca, kommunanställd:)

Hélena sa...

Jag blir alltid lika glad när jag ser kommuner, städer, orter som lägger ner lite arbete på att göra det finare, mysigare och vackrare för alla som bor där. Underbart!
Ha det bäst!
Hélena

Fröken Grön sa...

Tror minsann vi besökte Borlänge nästan samtidigt! Kan bara hålla med om att det verkligen är en trevlig stad.
Må så gott!
/Anna-Karin

Ingmarie We sa...

Så fina planteringar. De är verkligen en fröjd för ögat.

Mia sa...

Njutbara bilder. Dom kan det där i Borlänge, det är tydligt. Undrar vad det är för fina 'sockertoppar' dom rosa i bild två? Dom ser spännande ut. Och gräskrukan i trean, läcker.. Godis skålarna vittnar verkligen om planteglädje dom också. Inspirerande bilder du bjuder på :)