onsdag 6 juli 2011

Det gror i staketet

Titta hur grönt och frodigt vårt vidjestaket har blivit. Jag har ju hört talas om att färska slanor som sätts i marken kan gro men har inte varit med om det själv tidigare. Tycker faktiskt att det är lite kul och ska nog låta den växa så länge den vill. Om inte annat kan jag använda grenarna för att fläta ett starkare staket.


Den här ursöta trollsländan har min kära vän A-C gjort till mig i makramé. Hon gör så himla många fina saker. Har ett armband som jag gillar väldigt mycket också. Tycker den passar jättebra där i vidjestaketet. Och så blir jag så glad varje gång jag går och vattnar eller plockar i landen när jag får syn på trollsländan där den vajar i vinden.


I morgon jobbar jag sista dagen innan fem veckors efterlängtad semester. Sen bär det i väg till Vansbro för årets simmarhelg. Min syster ska simma SM i långdistans. En mil (!) ska klaras av i 17-gradigt älvsvatten ... Behöver jag berätta att hon är en envis rackare ..? ;)

Kram,

9 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Det är härligt när de knoppar sig och det växer fram skott på sidan av grenar man sätter ner i jorden. VI har funderat på att göra en slags koja/indianhydda till Liten sen av pil, som det sedan växer igen grönt på efter ett tag.

Jag är väldigt impad på de som simmar såna lopp. SJälv finns det inte på världskartan att jag skulle ge mig ut på något dyligt. Fiskrädd och kallt vatten, nej tack.

Kram Teres

Hanna C sa...

Jättefint staket! Hoppas det går bra för sin envisa syster:-)
Kram Hanna

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men så kul med vidjestaketet!! Supersnyggt också. Nästan känsla av spaljerat träd :-))) Å det drömmer jag om......... Trollsländan var riktigt söt och hänger så fint där..... förstår att du blir glad när du ser den. Men du....... Vilken fantastik dahlia..... såå mörka blad och fräck cerise färg.... mmm... Låter skönt med semester snart. Det vankas det här hos mig också inom kort. Några jobbardagar till bara så....

Kram, kram
Charlotte

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men så kul med vidjestaketet!! Supersnyggt också. Nästan känsla av spaljerat träd :-))) Å det drömmer jag om......... Trollsländan var riktigt söt och hänger så fint där..... förstår att du blir glad när du ser den. Men du....... Vilken fantastik dahlia..... såå mörka blad och fräck cerise färg.... mmm... Låter skönt med semester snart. Det vankas det här hos mig också inom kort. Några jobbardagar till bara så....

Kram, kram
Charlotte

Leena sa...

Det är otroligt vilken växtkraft som finns i avkapade grenar. Vi använde en rätt tjock syréngren som stödpinne till ett litet prydnadsträd. Den stack vi i jorden ett halvt år efter vi sågade ner den. Efter ett år så såg vi att det började spira i stödpinnen! Då var vi tvungna att ta bort den, prydnadsträdet var en blodlönn som skulle stå i sin fina ensamhet i stanparti ... Men det är verkligen fascinerande med denna växtkraft!

Tant Otteskrufv sa...

Fascinerande med växtkraft, men är det inte risk att den nya växtligheten tar för sig lite för mycket av vatten och näring? Undrar hon som har rötter och träd nästan överallt:)

Helens trädgård sa...

Vackert med Pilstaket som får små gröna blad.

brrr, usch, vad kallt! Håller tummarna för din syster.
Trevlig semester!
Ha det gott!

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej goding!
Nu var det länge sedan jag kommenterade här. Jag har kikat in, men inte hunnit skicka några kramar på länge nu...
Ditt staket är underbart vackert, och dina foton vill jag bara kidnappa, eller heter det fotonappning då kanske:-) Ditt nua land blev verkligen super och det verkar växa ut åt alla håll. Härligt!

JAg såg att du listade dig i ZON listan, bra! Den har vuxit på så sakteliga, MEN... Den behövs fyllas på, och du har så himla många läsare till din urfina blogg, så jag undrar blygt om du inte skulle kunna tänka dig att göra en finfin länkning till inlägget i din marginal, så att fler hittar dit. Listan blir ju mer användbar för olika ändamål när den blir mer komplett. Hoppas du själv har haft lite glädej av den och hittat nåt spännande där:-) Det har jag!

Ha det gott, snart semester här med...skönt! kramkram Hillevi

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

http://stocksundgarden.blogspot.com/2011/06/svenska-tradgardsbloggar-uppdelat-pa.html

Glömde länken.....