lördag 16 juli 2011

Det slumpmässigt röda

Av ren slump - eller kanske ren tur har jag fått en röd rabatt. Det fanns ingen plan eller tanke utan plantorna har fått flytta in eftersom. De flesta när det inte har funnits plats någon annanstans. Men håll med om att det blev riktigt bra. :)


Här bor de praktfulla dahliorna 'Arabian Night', lejongapen 'Regal red', kärleksörten 'Postmans Pride' och alunroten 'Silver Scroll'.Längst ned i rabatten har vår gamla Flammentanz fått en spalje att klänga sig upp längs med. Även här finns det fingerborgsblommor. Som jag älskar dem. Ett längre inlägg om våra fingerborgsblommor hittar du HÄR.


Kronnävan 'Walters gift' som jag har fått av goaste Anette blommar så sött just nu. Tycker den bryter av fint med sina rosa mönstrade blommor. Bladen passar mer än väl i en purpurfärgad rabatt.


Även chokladblommorna, som i och för sig finns i den angränsande doftrabatten, gör sig bra mot resten av det röda. Jag njuter!


Vad njuter ni av?

Kram,

7 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Supersnyggt!!

Kram

Johanna Stålros sa...

Underbart fint! Kram Johanna

LINDA sa...

Jättefin röd rabatt! Jag försökte göra en rosa och planterade plantor som skulle bli jättefina ihop - färgmässigt. Tyvärr hade ingen slagit ut och mitt minne var sämre än en guldfisks. Gisses vad det skär sig - det är så fult att det ser riktigt coolt ut. Har ännu inte kommit mig för med att lägga ut bild på bloggen, men ska nog visa spektaklet i alla fall ;)

Solsken
//Linda

Hélena sa...

Hur vackert som helst! Vad häftigt det är när något bara av en slump faller på plats. Själv njuter jag av att vara på Gotland och förbereda för vårt husbygge.
Ha det bäst!
Hélena

Johnna G sa...

Jag har inte än försökt mig på dahlior men ser nu att jag har verkligen missat något!

Vackra bilder på vacker rabatt! Själv njuter jag just nu av att se förändringen av och med meditiationsträdgården...

Har en utlottning hos mig just i dag, välkommen!

kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Supersnygg röd rabatt!Nu fick jag lite idéer om hur jag kan göra vid min Flammentanz. Jag har varit lite nyfiken på dina bilder, men uppkopplingen strejkade förut, men nu så:).
//Maria

Helena sa...

Ja den där röda rabatten är riktigt snygg!!!Gillar den mycke.
KRAM från mig!