söndag 2 juni 2013

Att man aldrig lär sig ...

Tänk att det ska vara så svårt att lära sig komma ihåg vilka växter man skaffar sig. Jag har gått och småsuktat efter en Anemone trullifolia under ganska låg tid nu. Den är ju så bedårande söt med sin ljust himmelsblå färg och bedårande form på både blomma och blad. Därför blev jag extra glad när jag hittade den gula Anemone trullifolia var linearis på gårdagens trädgårdsloppis.

Men se vad som kikade fram när jag rensade ogräs i silverrabatten tidigare idag. Mitt emellan liljekonvaljer och hasselört tittade den fram. Visst är den bedårande söt? Ja, vad lär man sig av det här då? Att alltid, alltid blogga om det som händer i trädgården. ;)
Min förkylning vill inte riktigt släppa taget så jag har mest småpysslat idag. Tagit bort den döda lönnen och planterat några av gårdagens inköpta godbitar. Men tempot har inte varit högt och vi har vilat flera gånger både jag och katterna. Det blev till och med en tupplur i hammocken med en av katterna på magen. Mysigt!
Sommarvärmen höll i sig hela helgen. Helt underbart. Som vi har njutit. Man vill liksom inte gå in på kvällarna och allt fotas om och om igen. Och ändå går det så fort så det känns som om bilderna inte blir tillräckligt många innan blommorna vissnar ned och försvinner för i år. Men det kommer ju nytt hela tiden. 
Tulpanerna är strax överblommade men de är nästan som pampigast när de är precis på fallrepet. Det här är maffiga 'Purple Dream' som blir över 50 cm. Det är andra året jag har dem och jag kommer fortsätta plantera massor av lökar av den för att få det ännu maffigare. Den kommer tillbaka men inte lika hög år två.

Nu väntar en kortvecka på tre dagar innan det bär av till Skåne.

Ha en fin vecka mina vänner!


14 kommentarer:

Maribel sa...

Precis så är det för mig också, jag gör små fynd, som jag inte visste fanns där, men det är kul det med.

Ingrid sa...

Ja, visst är det väl både roligt och tidvis lite frustrerande att det alltid blir så=)

Härliga tulpaner, och anemonor är vackra i alla olika former, tycker jag!

Ha nu en fin vecka!!

Anonym sa...

Välkomna till Skåne, det ska bli så himla kul att träffas! Vi kan väl mailas innan torsdag, vill bara kolla lite hur ni vill ha det när ni kommer hit. Ert fantastiska schema har jag fått av Hélena, det blir ös! :) Kram Hanna

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackert hos dig!! Hihi, ja att man aldrig lär sig:):
Ha en fin måndag. Men så söt som den är gör det ju inget med två:).
Kram Maria

Unknown sa...

Lördagen med sol och värme och en massa trevliga människor ställde det så att söndagen gick i snigelfart, men man kan behöva det ibland. Och idag skulle jag inte ha regn ! Har en massa måsten inför kommande helg i Söderhamn. Alltid lika roligt att se och läsa din blogg. Kram till dig och hoppas förkylningen ger sig.

Anna Vattenkanna sa...

Läcker den sista bilden - här kan vi snacka om att fånga ljuset!

Kram

Malin - I min trädgård sa...

Hej Anna-Karin!

Hihi, ja det var en viktig lärdom :-).

Låter som en riktigt skön dag. Det hade vi också - vi fick mycket gjort i lagom takt och även mycket vila. Hur vi hann med det med två småbarn varav en med besvärliga vattkoppor har jag ingen aning om, men det gjorde vi! Utan stress, bara njutning för hela slanten :-).

Jag sitter just nu och planerar för en ny rabatt och tänkte kika runt bland dina för lite inspiration. Apropå det - är det någon växt eller kombination som du är extra nöjd med? Om du har lust att svara på det :-).

Ha en bra dag!

Kram Malin

Om Ett Hus sa...

Den var jätte söt! :) Men jag gillade verkligen färgen på tulpanerna!

Hélena sa...

Att man aldrig lär sig :-) Här är en småkrasslig Hélena också men det ska nog bli bättre till på torsdag när det bär av till Skåneland! Så roligt vi ska ha. Måste komma ihåg att fråga dig om Jackpot, visst hade du dom förra året? Har dom kommit igen i år?
Bamsekram
Hélena

Et nytt landsbyliv sa...

Ikke alt man husker på og jeg bruker også bloggen som litt hjelp til husken :)) Nydelige bilder !

Veronica sa...

Nu kan ju ni förkylda tjejer åka iväg och ha en fantastisk roadtripp till Skåne...Mycket pappersnäsdukar kommer att gå åt!
Till snuvan såklart men framförallt till alla skratt :D
Ha en superhärlig resa och jag är inte ett dugg avis!!!!

Kram

Tant Otteskrufv sa...

En sådan förkylning kamperar jag också med just nu. I slowmotion går allt! Men ni kommer att bli pigga som bara den när ni sitter i bilen på väg söderut. Hoppas ni får några härliga dagar :)

Marina sa...

Härlig bild med tulpanerna och solen.
Är det bestämt ännu ungefär när på lördagen ni kommer hit? Förmiddag, eftermiddag eller kväll?

Kram

Min plats i solen sa...

Underbara bilder! :) Det är en ljuvlig tid nu och jag bara njuter och kapslar in för att spara till de där mörka månaderna då längtan sätter in.

Jag hoppas ni kommer att få härliga dagar här i Skåne och att vi kommer att visa oss från vår allra bästa sida. :)

Krya nu på dig och ha det gott där i hammocken tillsammans med katterna.

Kram Lotta