fredag 1 juli 2011

Blå, blåare, blåast

I dag kommer fortsättningen på gårdagens inlägg om Silverrabatten. Jag skrev i går att de blåblommande växterna tar över mer och mer. Extra tydligt blir det när vår pampiga trädgårdsriddarsporre slår ut. Jag tycker den är helt magisk och hela den delen av trädgården känns blåare än blåast.
Finaste ljusblå färgen har den Blå nunneörten. Tycker den är alldeles bedårande med sina små babyblå blommor. En annan favorit är Franska blåmunkar. Den är ny för mig med helt fantastiska blommor i en jättefin blå färg.


Blå nunneört, corydalis cashmeriana och Franska blåmunkar, jasione laevis

En annan nyhet för mig är den orientaliska vallmon 'Persian Blue'. Sådde den i våras och nu står den i knopp redan. En rolig överraskning. Trädgårdsirisen däremot, den sjunger på sista versen.


Trädgårdsiris, iris babata och den orientaliska vallmon, papaver somniferum 'Persian Blue'

Kantnepetan gör sig fint mot den blåa slaggstenen. Den här lilla Veronican har jag visat tidigare men jag tycker den är så fin så den får vara med ännu en gång. Se längre inlägg HÄR.


Kantnepeta, nepeta x faassenii och veronica, veronica spicata  'Ulster Blue Dwarf'

Kramar till er alla fina! Tusen, tusen tack för alla era snälla kommentarer. Ni gör min dag!

9 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Kul att få följa med på fortsättningen. Rabatten är supersnygg. Jag inser dock att jag har alldeles för lite blått hos mig.
He en skön helg!

//Maria

AnnCharlotte sa...

Blåa blommor är speciella tycker jag...de har ofta ett specillt skimmer som är svårt att fånga på bild.
Ha det bra ;)

Vita rosor och förgätmigej sa...

Tänk att jag också har en sådan... ;0) Är så glad i vallmon att jag inte riktigt har vågat plantera ut den ännu. Den står i växthuset och blir omhuldad i väntan på att få en hedersplats under magnolian... Åter igen tusen tack! :0)

Många kramar/ Anna

Anna Vattenkanna sa...

Himelskt... snygga kombinationer du visar. Riddarsporren är så vacker med sina skiftningar...

Kram Anna Vattenkanna

Johanna Stålros sa...

SÅ himla fint!!! Jättefint ihopsatt...Kram Johanna

Lisa sa...

Vad jättesnyggt du fått ihop det i din blåa rabatt ! Å vilken riddarsporre !!! Ha en fortsatt skön sommar
Lisa/Lisas trädgård

Annika Christensen sa...

Wow det var det finast jag sett på länge. Synd att du bor så långt bort annars hade jag kommit imorgon dag.
ha en skön helg
Kram
annika

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken läcker rabatt!!! Riddarsporrar är mäktiga. Måste vara kul att få resultatet av sina planer.... Du har verkligen lyckats med att få en vacker helhet. Oh, vad jag längtar tills att min vita rabatt växer till sig. Det är så många växter som är pyttesmå och inte kommer att blomma förrän nästa sommar. Höga växter..... Vit krollilja ska jag skriva upp på min vill-ha-lista känner jag nu. Har den rosa i mormorsrabatten. Å digitalisen med de purpurfärgade stänken har jag redan bestämt att jag ska så. Vad fin den är hos dig!

Du är varmt välkommen....
Kram
Charlotte

Johnna G sa...

Vilken vacker rabatt! Och härligt med det röda planket som verkligen lyfter fram riddarsporrarna, snyggt!