fredag 29 juli 2011

Skördetid, skördefest!

Nu börjar snart en härlig månad för dem som odlar ätbart. Det är skördetid. Hos oss som inte har så stora ytor så försöker vi få plats med så mycket som möjligt på så liten yta som möjligt. Både maken, lillebror och svärfar fyller år precis i dagarna så idag är det dags för en mindre skördefest.


Kronärtskockorna är färdiga för skörd. Jag provade att övervintra en av mina plantor i garaget. Det gick alldeles utmärkt (förutom att de fick MÄNGDER med löss) och från de plantorna skördar vi de största skockorna.


Gurkan 'Aprelsky' fortsätter att ge fin skörd och det är dags att skörda första squashen 'Zebra'.I år odlar vi kål i både landen och i korgar på altanen. Vi får se vad som ger bäst skörd.

Nu blir det kalas!

Kram,

7 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Underbart mycket gott du har att skörda! Kram J

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hejsan !

Jag älskar kronärtskockor, hade tänkt sätta i år men fann inget skott.För dom sätter man väl inte från frö.
Väntar tills de kostar lite mindre och känns matiga.

Grattis till en fin skörd.


Kram Mi

Unknown sa...

ojoj, vad frodigt och fint det ser ut! jag har tänkt att jag skulle odla i mina stora korgar i nästa sommar jag åxå, så det ska bli roligt att höra vad du får för resultat!
trevligt veckoslut!
susanne

Stina sa...

WOW! Maffiga kronärtskockor! Mina begravdes i sallad i ett tidigt skede..... Så många härliga inlägg du gjort - rena godispåsen!

Kram!
Stina

Vita rosor och förgätmigej sa...

Visst smakar det ljuvligt med allt man får skörda från sin köksträdgård såhär års! Jag ska absolut testa att övervintra mina kronärtskockor i år. Något speciellt man ska tänka på? Hoppas ni får en fantastisk skördefest!

Kram/ Anna

Trädgården på Höjden... sa...

Skördefest låter underbart. Kronärtskockor är ju bara såååååå goda. Har inga egenodlade men kommer garanterat gå och köpa några och tillaga.

Hälsar Åsa

Lotta sa...

Åhh, kronärtskockor som är så gudagott!!! Mina har rådjuren festat på och larverna har smaskat upp all kål och broccoli. Det blir att stå i kassakön med godiset i varukorgen -igen!!!
Kram