fredag 22 juli 2011

Det blommar i köksträdgården

Nu blommar det så fint i köksträdgården. Både sommarblommor, örter och grönsaker. Ängsfröblandningen som jag köpte i höstas på Claude Monets trädgård har börjat slå ut och den verkar mest innehålla kornvallmo. Och som jag älskar kornvallmo. En och annan liten blomma sticker också upp. Till exempel den här blåa. Någon som vet vad det är?Luktärtorna blir bara finare för varje dag. Tycker alltid att de är lite sena i starten här hos mig. Men nu blommar de i kapp. 'Cupani', 'Old Times', 'Miss Collier' och allt vad de heter ...


En av de andra älsklingarna i köksträdgården är ringblommor. Just de här har frösått sig själv. Den gula, 'Apricot Pygme', har hängt med i flera år medan den mer rostfärgade 'Triange Flashback' var ny förra året. Väntar fortfarande på 'Pink Surprise' och 'Peach Sherbet'.


Bondbönorna tillhör nog mina favoriter vad gäller det ätbara. Men även blommorna är snygga tycker jag. Jag blandar vita 'Threefold white' med röda 'Crimson flowered' i år.


Snart, snart är det dags att skörda. Potatis, lök, rädisor och örter har vi förstås tjuvstartat med men snart är det dags för bland annat kronärtskockan.


Vet ni ... Jag är helt förundrad. Räknaren på bloggen har passerat 40 000 besökare. Det måste ju bara firas. Ska fundera ut något kul och så återkommer jag i frågan ... ;)

Kram,

8 kommentarer:

Hélena sa...

Grattis till 40 000 strecket, ser så fram till firandet! Kronärtskockan ser underbar ut!
Ha det bäst!
Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Härligt och färgglatt hos dig! Inte konstigt med de 40000 - din blogg är så inspirerande, färgglad och intressant.

Kram Anna Vattenkanna

Hem och Harmoni Marie sa...

Så mycket vackra blommor och färger!
Jag är ny läsare här hos dig, hittade hit efter tidningsreportaget (vilket jag förövrigt gillade jättemycket).
Din blogg är nu en av mina favoriter och jag tittar in så fort du har nytt inlägg.

Ha en mysig dag!
Kram Marie
PS. Och grattis till alla besökare.

Johanna Stålros sa...

Det är för att du tar så hilma fina foton!!! grattis. kram J

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad härligt att det blommar i din köksträdgård också. Det är roligt med lite färg bland alla grönsaker och kryddor.

Grattis till så många läsare.

Kram Teres

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Heeeej Anna-Karin!!!

Ser att jag missat massor senaste tiden...... STORT grattis till reportaget i Leva och Bo. Vad ROLIGT!!!! Artikeln ser jättefin ut. Attans att jag missade det.... hrmm..... Å stort grattis till alla besökare!!! Inte så konstigt eftersom att din blogg är superhärlig :-)))

Är just nu i Paris med familjen. Eiffeltornet avklarat. I morgon blir det Louvren. Vad mycket fint som blommar hos dig... Undrar vad som blommar hos mig nu.... hrmm..... längtar liiiiite hem... bara liiiite :-)))

Ha en fin helg!
Pariskramar till dig
/Charlotte

Godastunder-tokigaidéer sa...

Ett stort grattis till dig och dina 40000 det är helt fantastiskt roligt att det bloggas för fullt. Helt underbara blomsterbilder du visar, du måste ha massr...

Ha de
Kram Anna

Rose Garden Malevik sa...

Hej Anna-Karin
Så UNDERBARA bilder....
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan