söndag 9 januari 2011

Vårkänslor

I dag känns det nästan som vår här i Landet Krokus. Det är +2 grader, det droppar från taken och mössan kändes onödig.

Snön har sjunkit ihop till nästan hälften så nu ser man huset från parkeringen. Och solen lyser! Underbart!
I natt var rådjuren här. De har haft kalas på fåglarnas brödkanter och vinteräpplen. Är lite kluven till dem. Tycker ju så klart synd om dem nu när de har så svårt att hitta mat. Men vill inte att de ska få smak för trädgården så att de äter upp allt vad knoppar heter till våren.
Till söndagsbrunchen plockade jag fram råsaftscentrifugen. Fick inspiration från nyhetsmorgon. Här ska göras grönsaks-och äppeljos.
Vill passa på att tacka Anna på den helt underbara bloggen Vita rosor och förgätmigej för att hon är så gullig och tipsar om min blogg idag. Har ni, mot all förmodan, inte besökt henne så klicka er vidare bums!

Ha en finfin söndag!

Kram,

7 kommentarer:

Malin - I min trädgård sa...

Det var precis vad min man sa när han kom in från en promenad med barnen. Äntligen säger jag! Jag har älskat att det varit så mycket snö under november och december, men nu är det nytt år som går mot vår och då vill jag höra takdropp och fågelkvitter.

Vad underbart fräscht det där såg ut med juicen! Smaskens.

Ha en skön söndag!

Kram M

Helens trädgård sa...

Åhhhhh, kan bara tänka mig så härligt det måste vara att få känslan av vår.
Här vräker snön ner!
Glasen fyllda med råsaft ser goda och nyttiga ut, bra start på dagen!
Ha en fortsatt skön söndag!

LindaLunda sa...

MUMS!!!

Unknown sa...

Hej!
Sa precis till grannen att idag känns det faktiskt som vår! Här droppar det förfullt och solen tittade fram under min hundpromenad.Roligt med ditt inlägg från Hildasholm. Det var länge sedan jag var där 10 år tror jag och på den tiden brydde jag mig inte så mycket i trädgårdarna utan var mer husintresserad. Nu när jag är trädgårdsbiten så är jag sugen att åka dit igen! Ha en bra vecka. Kramar!

Almbacken sa...

Visst är det lite, om inte vår, så i alla fall vårvinteri luften. Fåglarna kvittrade ikapp.

Så fräscht med grönsaks- och fruktjos!!!! Nu är man sugen på friska, fräscha grejer.

Kram Maria

Lena/isklockan sa...

Ditt inlägg påminner mig om att jag alltid önskat mig en råsaftcentrifug men aldrig köpt / fått nån.. Får ta tag idet :-))Tipset om Hildasholm var väldigt bra. Blir riktigt sugen på att besöka det . Kram

TapetserarEva sa...

Hej, vad roligt att hitta en ny blogg man gillar.
Klickade runt bland "gröna odlingsbloggar"och hittade din.

Nu vet jag vad jag ska önska mig till födelsedagen, en råsaftcentrifug!

Jättefina bilder.

Ha en fin dag//Eva