lördag 9 juli 2011

Det ligger i generna

Ofta får jag frågan var jag har fått mitt trädgårdsintresse ifrån. Det kommer definitivt från min mamma. Har starka minnen från barndomen av de rabatter och grönsaksland som min mor anlade.  Jag kommer ihåg att det blommande och prunkade överallt.  Det kan inte ha varit det enklaste i myrmarken i västerdalarna (zon 6). Bland det bäst jag visste var att gå ut på morgnarna och plocka små buketter till mina dockor av violer, rosor och brudspirea.I dag bjuder jag på bilder med vyer från min mammas trädgård. Tog en liten runda med mobilkameran så kvaliteten är inte den bästa tyvärr.Nu bor mina föräldrar i Borlänge i en något bättre odlingszon och intresset för trädgård har inte blivit mindre. Vi bollar ofta olika växters härdighet och utseende, designidéer och jordförbättring när vi träffas och pratar i telefon. Och är vi ute och reser tillsammans så står trädgårdsbesök eller handelsträdgårdar högt upp på önskelistan av besöksmål.
I dag har vi hunnit med ett besök på Bäsna Handelsträdgård, jag och mamma. Det är verkligen ett av våra favoritställen. Och det bästa är att det inte är alls långt från Borlänge. Ett inlägg om det kommer i morgon.

Kramar!

3 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad fint att dela sitt intresse med sin mamma. Måste vara kul att kunna diskutera och spåna idéer och utbyta erfarenheter. Barndomsminnen påverkar oss mer än vi tror. Dina små buketter och upplevelser av trädgården grundlade säkert din känsla för odling och trädgård.

Vad härligt det har varit i kväll. Middag ute - varmt och skönt.

Hoppas att allt är bra med dig, blir spännande att se bilder från handelsträdgården!!!

Kram, kram härliga du!
/Charlotte

Mia sa...

Så skönt med semester, och Dalarna är ju ett vackert ställe, din mors trädgård också.
Såg under här att dina pinnar i kökstr. har fått blad, kul, då har du snart en häck :)

Christina sa...

Härligt att ha samma intressen som sina föräldrar. Synd att jag bor så långt ifrån den fina handelsträdgården!