torsdag 28 juli 2011

Ny vy i Landet Krokus

Ett nytt litet projekt håller på att slutföras. Jag har grävt en pion- och rosrabatt. Det är bara början till den lite större rosträdgården. Ja, jag kallar den så i mina tankar. Det är ju självklart inte en hel rosträdgård utan en lite större rabatt som mestadels ska innehålla rosor. Men visst låter det fint? Med en egen rosträdgård ...Listan med pioner och rosor var tidigare sorgligt kort. Tre sorters rosor, två Nina Webull, en Queen Elisabeth och en Flammentanz, och två sorters pioner, 'Krinkled White' och 'Sarah Bernardt'. Rosorna fanns när vi flyttade in och pionerna är inköpta på rea. Men alla är vi barn i början och någonstans ska man börja. Så också jag.Listan över pioner har blivit längre. Det finns plats för två pioner till men vilka det ska bli det ska jag välja med omsorg. Har ni några pionfavoriter får ni gärna tipsa mig ... ;) De flesta har jag budat hem från Tradera. Jättekul att kunna hitta nya spännande sorter.

'Top Brass' och 'Premiere' kommer båda från Tradera


'Sarah Bernardt'  har fyndats på tidigare års rea och 'Martin Cahuzac' kommer även han från Tradera


Både den sibiriska pionen och rosenpionen har jag fått av bästa Anette med bloggen "Dagens bästa bild" 

Just nu ser det självklart lite tomt ut så jag har planterat sommarblommor och perenner för att fylla ut. Vit violruta och vit låg riddarsporre. Lobelia samt lejongapen 'Azalea Flowering White' och 'Elegance Bronze'.
Även listan över rosorna har på kort tid blivit längre. De som har flyttat in i den nya rabatten tänker jag gå igenom under nästa vecka när jag är i Skåne. Tänk vad bra det är att kunna tidsstyra inläggen.

Kram,


3 kommentarer:

Acchleja-Carro sa...

En egen rosträdgård låter underbart! Och pioner är inte heller illa! =)
/Caroline

Anna Vattenkanna sa...

En rosengård...det låter väl härligt om något.

Jag gillar dina lejongap, själv har jag inte haft några på många, många år. varför vet jag inte??? De är så vackra i alla sin afärger och doftar kryddigt och starkt.

Kramar Anna Vattenkanna

Unknown sa...

Finns det något så roligt som plats till nytt i rabatterna!!!

Det kommer att bli sååå snyggt:)

Kram!