söndag 1 maj 2011

Projekt Köksträdgård går framåt

I helgen har projekt Köksträdgården gått framåt. Nästan all grässvål är bortgrävd, staketen är påbörjade och alla land färdiggrävda och gödslade. Har till och med hunnit sätta potatis. Årets potatissorter blev Amandine (en jättefavorit, har sällan smakat godare potatis), Highland Burgundy Red (helt rött kött, ny för mig) och Casablanca (en riktigt tidig sort som jag hoppas mycket på).I går grävdes och gödslades sista grönsakslandet färdigt. Ett halvmåneformat land där jag ska ha bland annat bondbönor och kronärtskocka. Staketen/klätterspalje är påbörjad. Jag använder mig av en massa sly som någon varit så snäll och tagit ned åt mig. Det är bara att gå och hämta... :)Hela dagen har spenderats sittandes på huk. Gillar att återanvända så mycket material som möjligt och försöka hitta lösningar med det som redan finns istället för att köpa nytt. Alltså har jag suttit på huk och skakat grästovor rena från jord. Jorden har sedan blivit grunden till ett nytt land för sommarblomster.  


De vita plattorna ska återanvändas som "trösklar" in och ut i köksträdgården. De som blir över ska bli någon form av bänk eller avlastningsyta.

Vitlök, sparris, rabarber och mangold är på väg upp. Snart är det äntligen dags att så resten av grönsakerna och blommorna. Ser redan framför mig hur det kommer att prunka i augusti... ;)Hela min plan för köksträdgården hittar du i ett tidigare inlägg HÄR.

Nu hoppas vi på en lite varmare vecka väl?!

Kram,

6 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Din trädgård ser verkligen supermusig ut. Du inspirerar mig enormt mycket och jag tjuvar lite tips ibland.

Vi har också kommit långt i vår köksträdgård.

Kram Teres

Unknown sa...

Det kommer bli riktigt, riktigt fint! Kul att följa dig och ditt arbete. Kram!

Anna Vattenkanna sa...

Så mycket du fått ur händerna i helgen och fint blir det också! Trodde inget annat heller ska jag tillägga.

Toppen att återanvända saker - det känns så bra och många gånger blir det vackrare också...ska bli så roligt att få se hur det växer i din köksträdgård!

ha en bra vecka, kramar Anna Vattenkanna

LindaLunda sa...

Här käkar sniglarna upp allt vad grönsaker heter så jag har gett upp!

Martina sa...

Alltid lika kul att se hur det gör för alla andra i trädgårdslanden! ;-)

Mia sa...

Vilket prosjekt, mycket jobb men det måste ju vara kul, och tänk på alla grönsaker. Amaldine ska vara en populär potatis har jag förstått, pappa letar desperat efter sättpotatis. Här i Norge har jag inte hört om den.