onsdag 4 maj 2011

Alltid lurar man någon

Visst ser det nästan somrigt ut på de här bilderna..? Som om det vore en ljum kväll med lätt bris från havet? Ja, alltid lurar man någon ...


Verkligheten är en helt annan. Det är maj och det är 3 grader varm (!) ute. Nordan viner och det går knappt att hålla i kameran utan att förfrysa händerna. I går snöade det. Inte så att det ligger kvar men i alla fall. Snälla våren kom tillbaka!

Som om det inte vore nog med elände så har alla mina julrosor dött. Alla utom en. De har rutnat bort under alla snö som smälte tidigare i våras. Ledsamt då jag hann se den mängd av knoppar som de hade på gång. Får trösta mig med kungsängsliljorna i stället. De är verkligen små konstverk.
Håll ut! Till helgen kommer värmen tillbaka!
Kram,

10 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Tråkigt att höra om både julrosorna och det dåliga vädret. Även skåne har fått känna på de kalla vindarna och det har frusit på nätterna så vissa växter har fått flytta in i växthuset igen.

Kram från Anna

LindaLunda sa...

Ja det har varit två stygga vintrar mot julrosorna.. inte lycklig alls över det!

Lantligt i smultronbacken sa...

Nej, vad tråkigt med julroserna. Men kungsängsliljan var verkligen fin.

Såg vädret jag med i helgen. Toppen säger jag bara. Nu vill jag ha fredag direkt

Kram Teres

Tina Magnusson sa...

Men gud vilken underbar blogg du har, hur har jag kunnat missat den så länge =)

Anna Vattenkanna sa...

Ja, naturen behagar gäcka med oss. Shorts och linne i förra veckan och mössa och vantar i denna... Tråkigt med dina julrosor - du får köra på med kungsängsliljor och narcisser i stället?

Kram Anna Vattenkanna

Margot sa...

Så fina bilder så man kan faktiskt bli lite lurad där:)....För hua så kallt det är, man vill knappt gå utanför dörren! Nu hoppas vi på värme till helgen! Så tråkigt att dina julrosor inte klarat vintern, här är det flera rosor som ser ut att ha gett upp!
Ha det gott!
Kram Margot

Anette sa...

Tråkigt för dig med julrosorna. När du (snart?) kommer, finns julrosbebisar att gräva upp!
/Anette

Sophia Callmer sa...

Trist att julrosorna dukade under. Är knasigt väder här har varit sju grader idag och minus på natten, syrenhäcken slokar och magnoliorna nere i byn är bruna. Men värme kommer ju tillbaka man blir bara så besviken, vi har ju väntat så länge..kram Sophia

Hans sa...

Tråkigt att läsa om dina julrosor. Jag testade att plantera en i bara kalkblandat grus och den har till skillnad från mina andra julros-försök överlevt bra här i Norrbotten och blommar nu fint. Jag la färskt gräsklipp runt om den förra året så den skulle få näring.
Kan detta vara till någon tröst mitt i all julros-bedrövelse? Ge inte upp, julrosor är ju så fina.

Annelie sa...

Ja fy sjutton, det borde inte vara lagligt.
Tur som du sa att du hade lite liljor att trösta dig med, de är ju jättefina.

Många kramar

Annelie