söndag 7 april 2013

Vårteckensutmaning - 7 april (eller jäkla skitsnö!)

Just det! Jäkla skitsnö. Har spenderat dagen med att försöka gräva fram mina små häckar och buskar innan de knäcks under snötyngden. Men för mitt fina, fina luktolvon var det redan kört. Jäkla skitsnö!!! (Och lite jäkla mig för att jag inte skottat undan tidigare!). Är riktigt ledsen över det här. Får klippa ned det helt och hoppas att det tar sig igen till nästa år. En stor gren av magnolian var också av. :(


Luktolvon som plockepinn.


Av det utlovade snöfallet fick vi iaf inte mycket. Bara några flingor. Än så länge vill säga. Kanske tycker de där uppe att vi har fått tillräckligt..?


Så här ser det ut sen jag skottat runt mängder av snö.

Snöutmaningen
Ja, så här ser det ut idag. Ingen större skillnad den här veckan heller. Något mindre snö men mest har det minskat längs lilla häcken där jag grävt bort snön. Jag får nog fortsätta lätta på trycket för nu är jag riktigt orolig för de små rosorna. Blir det bara plockepinn av dem också?


7 april. Himlen har passande färg. Känner mig lika surmulen som den. 

31 mars

Ledsen, vänner, att jag sprider sådan negativ energi. Men jag är så besviken över mitt lilla olvon. Tänkte ändå försöka avsluta lite roligare. För se här vad jag hittade utanför staketet! Årets första krokus. 
Fler vårtecken hittar ni som vanligt hos Annica och Det grå huset på kullenKram,

16 kommentarer:

Acchleja-Carro sa...

Åh, så trist! Känner verkligen med dig, och självklart ursäktar jag att du sprider lite negativa tankar omkring dig efter den upptäckten!
Härligt med din krokus där borta i landet Krokus i alla fall, mina har fått påhälsning... :-/
Ha det fint! /Caroline

Hélena sa...

Du har all rätt att vara sur och skönt att det är fler som använder starka ord idag ;-) Är så otroligt trött på den här rackarns snön. Nu får det vara nog!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Helena sa...

Du är givetvis förlåten!Förstår dig så väl :P massor har gått av här oxå...magnolia,höstsyren,rosor mm INTE kul!
NU har jag läst reportaget :-) Det var mig ett soligt härligt reportage som jag vart glad av.Tycker inte mig ha sett pelargontrappan här i bloggen?!
KRAM från mig!
ps.solhatt på :D

Malin - I min trädgård sa...

Tur att den där krokusen stack upp, annars hade man ju blivit deprimerad. Samma sak har hänt mig. Mina två vidjehortensia som jag planterade förra året har också knäckts... nästan varenda gren :-(. Får se hur det blir i år med den där blomningen...

Kristinas oas sa...

Så attans trist med brutna grenar!! Om du inte redan har tagit in magnolian, så gör det och sätt den i rejält varmt vatten så får du förhoppningsvis njuta av någon blomma inomhus i alla fall. Klen tröst, jag vet, men bättre än inget. Kram Kristina

Paula i pörtet sa...

Vilken vacker krokusknopp! Två tussilagon är vad jag lyckats hitta i blomväg här i Dalarna. Men kärleken spirar bland djuren, det visar jag i veckans bilder.
Ha en fin ny vecka

Snäckskalsdalen. sa...

Och jag sitter här och skrattar för det är så härligt med ytterligare en som har tröttnat! Nu räcker det, nu får snön ge sig hos dig och kylan hos mig......kul inlägg!
Agnetakram

AnnaHelena sa...

Å, jag har precis skrivit ett liknande inlägg! Jag börjar bli riktigt orolig för hur växterna klarar denna "o-vår." Även mina hybridolvonbuskar, som jag var så glad över och såg fram emot att få se blomma i vår, är skadade av all snö. Vet inte i vilket skick de kommer att vara när snön smälter. Går de att rädda överhuvudtaget...

Medkännande kramar! :-( // AH

Bettina Bäck sa...

Morr! Nu är vi trötta på det här! Hit med värme och sol, och glada buskar och träd.

Skaparglädje sa...

Krokusen lyser upp tillvaron.
Kram!

LyckligaPraliner sa...

Nej men...Jag beklagar verkligen att de blev förstörda. Vad tråkigt. Vi har massor av snö kvar. Men jag ids inte tänka så värst mycket på våren ännu för då får jag vänta ihjäl mig nästan. Länge kvar här ännu. Vi passar på att njuta av den vackraste vårvinter och åker skidor. När det börjar töa och bli eländigt får det gärna försvinna över natten alltihopa.

Kram Ann-Louise

Charlotta sa...

Förstår precis hur du känner det. Man vet att något kommer stryka med varje vinter, men man blir lika ledsen varje gång man upptäcker vinterskadorna.
Själv är jag väldigt, väldigt nervös för om min vackra rosa Rhododendron ska klara sig i år. Den stora vanliga lila har redan slätat ut bladen, men den lillas blad ser fortfarande ut som om det är 20 minus ute...

anemonen sa...

Oj oj så trist. Då är jag lyckligt lottad som har det i stort sett snöfritt utom på norrsidorna där solen inte kommer åt. Trots detta kom det ett par cm snö i går men den är borta idag. Ett rejält lågtryck med regn spolar bort det mesta av snön och då kanske tjälen ger sig.Våren den kommer nog med blixtens hastighet när den behagar komma.

Bettina Bäck sa...

Torsdag ska jag gå på Chelsea! Du då? Det är fler trevliga trädgårdsmänniskor som ska dit, som är bekanta från bloggvärlden. Vore ju kul att sippa rosa champagne någon kväll med hela bunten. :-)

Caroline sa...

Trist med den tunga snön som knäcker allt, förstår att du är sur på den! Men kul att du hittat en krokusknopp, en fin sådan dessutom!
/Caroline

Annica Östlund sa...

Vad tråkigt med grenarna som knäckts av snötyngden =(. Man tycker ju att man ska slippa skotta i trädgården också, men det kanske vi måste börja göra om vintrarna ska fortsätta vara så här snörika.
Hoppas du får en fin vecka!
Kram Annica