söndag 29 maj 2011

Toppväxter från CFS 2011

I år kom jag inte i väg till Chelsea Flower Show. Jag var där förra året och det gav mersmak. Länge var det meningen att jag skulle åka även i år men det blev ändrat i sista sekunden. Nu har vi iaf bestämt oss för att åka nästa år. I år får jag alltså nöja mig med att sitta och kika via nätet. 


Några av de växter som har stuckit ut på årets mässa är dessa. 


Primula euprepes har kolsvarta matta blommor och blir ca 30 cm hög. Den trivs i halvskugga och vill ha fuktig men väl dränerat. Den kommer ursprungligen från Kina och samlades in efter ett samarbete mellan botaniker från sju nationer. 


Hundtandsliljan, Erythronium 'Hidcote Beauty' upptäcktes så sent som 2005 på Hidcote Manor Gardens. Vackra blad, ljust lila blommor och elegant bakåtböjda kronblad. Krukväxten kornettblomma, 
Streptocarpus ‘Rose Halo’  har snygga karamelliga blommor i vitt och rosa mot mörkgröna blad. Den här sorten dök först upp som en mutation under 2008 och finns nu tillgänglig för försäljning.

Årets växt på CFS blev Anemonen, Anemone 'Wild Swan', uppdriven på Hardy's Cottage Garden Plants. Den är krispigt vit med blåa ränder på baksidan och ska enligt uppgift blomma på våren och sedan igen under hösten.


Är du nyfiken på fler snyggingar från CFS? Kolla in länken
HÄR.

Nu är det dags att sova! 

God natt!


Inga kommentarer: