fredag 20 maj 2011

Ojojoj!

Var tar tiden vägen!?! Det är ett fantastiskt väder så all ledig tid spenderas så klart ute i trädgården. Det har bara exploderat av färg under den här veckan. Ett inlägg om fortsatt tulpanbonanza kommer.. ;)

I tisdags var jag och hälsade på Anette med finfina bloggen "Dagens bästa bild". Goaste Anette hade en jättefin trädgård med mängder av arter och huset var även det helt sagolikt vackert. Jättekul att bli guidad runt hos henne! När jag var på väg till Anette kom jodens skyfall och jag undrade lite smått hur det här skulle bli. Men fem minuter innan jag kom fram sprack molnen upp och vi fick några fina timmar i solen.

Det fanns så mycket fint så att det är svårt att välja bara några. Pioner av alla dess slag stod i knopp (de flesta hade hon dragit upp själv från frö!), mängder av olika narcisser doftade frestande och andra lökväxter visade sig från sin bästa sida.Italiensk scilla och nävan 'Midnight reiter'. Anette - nu får du rätta mig om jag skriver fel.. ;)Den över 50-åriga sparrisen och en clematis jag inte kommer ihåg namnet på.


Indiskt fotblad och en av Anettes frösådda buskpioner.


 Anette vid kallbänken och en av favoritplatserna, mitt bland pioner narcisser och clematis.


Utsikt över trädgården och en knoppande rosenpion.

När det var dags att åka hem efter fler timmar fick jag med mig en hel kasse hem med spännande presenter som numera har hittat nya hem i mina rabatter. Tusen, tusen tack bästa Anette!

 Nu ska jag springa ut en sväng till i trädgården innan det är dags för trädgårdsfredag!
I morgon blir det växtloppis här i Hillevik. Är det någon som befinner sig i närheten och inte vet vad ni ska hitta på. Ta en tur hit vetja och botanisera bland växterna och fika hembakt bröd med trädgårdstema. ;)

Trevlig trädgårdshelg, mina vänner!

4 kommentarer:

Anette sa...

Kul att se den egna trädgården genom någon annans ögon!
Vet du Anna-Karin, när jag kom in i köket stod fikat där...
det var så härligt att ha dig här, full av nyfikenhet, kunnig och dessutom väldigt trevlig. Timmarna for iväg på något vis.
Klematisen är sådd som C. fusijamana.
Jag hör av mig när vi åker åt kusten till!
Hoppas ni får en fin dag för växtmarknaden. Jag har krukat upp lite till idag, växtmarknad här imorgon.
/Anette

Unknown sa...

Looks so beautiful and big garden:)

Lotta sa...

Så roligt att besöka en så fantastisk trädgård. Underbara bilder du visar därifrån, den där nävan var urläcker!
Kram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så mycket vackert! Det är underbart att besöka andras trädgårdar och få inspiration.

Lycka till med växtloppisen!!!!

Kraaaam
Charlotte