söndag 29 maj 2011

Fortsatt tulpanbonanza - favoriterna

I går visade jag en hel hög av de tulpaner som blommar i Landet Krokus just nu. Här kommer några till. I dag tänkte jag visa mina favoriter. De primadonnor som lyser extra mycket på tulpanscenen.Först ut är 'Carneval de Nice' som är en vit dubbel tulpan med mörkröda inslag och blir ca 40 cm hög.
Den blommar sent och har även vackra blad med vita kanter.

Em kombination som blev precis så bra som jag hade hoppats är 'Orange Emperor' och 'Menton'.'Orange Emperor' börjar blomma i apikos med en svag grön rand för att senare övergå till kraftigt gulorange. 'Menton' är rosa med svagare rosa längs kanterna på blombladen. Blir lite rangliga och på så vis känsliga för vind enligt mina erfarenheter.


En ständig favorit är 'Queen of night'. Den finns i nästan alla mina rabatter. Den går från mörkt purpur till nästan svart. Snyggast är hon som här - direkt efter en regnskur - dekorerad med silverpärlor.


Den största favoriten - i alla fall just idag - är 'ursnygga 'Gavota'. Mörkt vinröd med ljusgula kanter. Budade hem dessa lökar på vinst och förlust på Tradera i höstas. Fick en massa bonuslökar av samma sort och satte dem alla i en hög. Ett extra plus är att de står mitt i den blåsigaste slänten mot havet och de verkar inte det minsta känsliga för blåst.

Det var favoriterna just nu. Men som sagt ... Det ändras från dag till dag ... ;)

Kram,


2 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Snygga allihop, men de där Gavota bli jag extra sugen på! Måste antecknas på kom ihåg-listan!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Stina sa...

Vackert! Svårt att välja en favorit.... Har kollat runt en stund på din blogg (bloggar väldigt lite nu och missar massor!) och tyckte det var särskilt kul att se lite av din vackra trädgård i helhet. Snygg friss också!

Kram!
Stina