söndag 22 maj 2011

Växtloppis i Hillevik

Hej alla fina!

Så försvann även den här helgen i ett litet nafs. Min helg var extra lång eftersom jag var ledig i fredags. Har varit ute så mycket det bara har gått alla tre dagarna och det syns ordentligt på armar, ben och ansikte vill jag lova. Brunfärgen börjar redan komma. Jag gillar! I går hade vi historiens första (?) växtloppis här i Hillevik. Jag och ytterligare tre tappra grannar dukade upp våra växter och hoppades på det bästa. Min kära far och mor hade ordnat med trädgårdscafé där det bjöds på fika med trädgårdstema. Vad sägs om rabarberrutor med vaniljsås, lavendelskorpor eller små maränger med hallon och choklad. Mitt bidrag till caféet blev cupcakes med ätbara dekorationer. Allt var självklart hembakat. Prick klockan elva dök de första gästerna upp. Och sen fortsatte de bara att komma. Vi fnissade lite när det till och med blev kö bland borden. Jag överdriver inte när jag säger att det blev succé! Vi fick sälja nästan alla plantor och fikat var det en rykande åtgång på. Så redan nu har vi bestämt att det blir repris nästa år. Dessutom kör vi en skördemarknad redan i höst. 


De fina bilderna är lånade av min goa granne J. som var klok nog att ta med kameran. Själv hade jag inte en tanke på det när jag yrade runt i går morse. Att jag även glömde två brickor med växter som jag hade tänkt sälja behöver vi inte tala högt om ... Nu blir det nog så att jag får extra många fingerborgsblommor, lejongap, lavendel och blomstertobak i rabatterna i sommar. Och det är ju inte det sämsta det heller ...

Ha en fin vecka!

Kram, 8 kommentarer:

Hélena sa...

Låter och ser underbart ut! Jag har aldrig varit på växtloppis nu är det ett måste.
Ha en underbar vecka!
Hélena

Trädgården på Höjden... sa...

Roligt att höra att det blev en sådan succé.

Jag blev inspirerad att ordna en liknande här i byn.

Ha det fint.

Hälsar Åsa

Odlarlust sa...

Åh vad fint!
Jag håller på att odla fram perenna växter, inget extraordinärt men ändå, för att också ha växtloppis och trädgårdsfika vad det lider. Inspirerande att läsa ditt inlägg :-)

Godastunder-tokigaidéer sa...

Låter som ni har haft en underbar dag och helg.Härligt det låter med växtloppis..kanske något man kan ta efter.

Kram Anna

Sophia Callmer sa...

Kul att det gick bra! Vilka härliga kakor.. kram Sophia

Christina sa...

Låter trevligt med växtloppis! Vilka muffins!

LINDA sa...

Åh, vilka fina cupcakes!!! Blir alldeles förtjust. Gissar at de var minst lika smarriga som snygga :)

//Linda

Unknown sa...

Åh, vilken fantastisk idé!!! Förstår att det måste blivit succé. Och dina cupcakes, mamma mia! Säkert lika goda som vackra:)
Kram!