tisdag 10 maj 2011

Månadsbilden - maj

Nu är underbara maj här! Ja, jag vet .. jag är lite sen i starten ibland ... Tiden bara flyger fram. Helgen har varit helt fantastisk med strålande väder och värme. Det enda negativa är att bloggandet blir lidande ... Det finns så mycket annat som drar ute i trädgården.


Tänk vilken skillnad det har blivit på bara en månad. I april hade vi massor av snö kvar och nu blommar det nästan överallt. Köksträdgården har kommit på plats, doftrabatten är grävd och vi har hunnit grilla vilket den kvarglömda grillen skvallrar om. Härligt!

Både vårkörsbär och bigaråer blommar. Strax är det dags för äppelträdet att slå ut i ljusrosa flor. Hoppas det blir fler äpplen i år än de ynka vi fick förra året. Narcisserna och påskliljorna ser fortfarande stolta ut. Har ni sett förresten vad fint knapparna på de gammaldags narcisserna matchar det röda planket. Är riktigt nöjd med den glada överraskningen.

Ha en fortsatt skön majvecka!

Kram,

6 kommentarer:

Almbacken sa...

Mmmmmm härligt och vilken skillnad!

Underbart söta kritvita narcisser- Mycket snygg matchning - förstår att du är nöjd!

Kram
Maria

Anna Vattenkanna sa...

Verkligen skillnad på några futtiga veckor hos dig! Ditt faluröda plank är verkligen en förhöjare... så vackert med det röda mot så många växter...

Kram Anna Vattenkanna

Hélena sa...

Visst är det skillnad! Det är ett läckert land vi lever i, önskar bara att man kunde stanna tiden en stund för att hinna njuta. Mitt äppelträd ser helt dött ut men jag hoppas att det kommer. Äppelblom är ju något av det ljuvligaste.
Ha det bäst
Hélena

LindaLunda sa...

Ibland känns det som om man trycker på en knapp...
Vinter.. tryck... håll in knappen i en vecka = vår.. och så släpp knappen och vips så var det sommar!

Anette sa...

Ja det är smått otroligt hur det ser ut. Man njuter! Mejla mig på adressen som är: mitt förnamn punkt efternamn snabeln hofors punkt se.
(Efternamnet är persson)
/Anette

Sophia Callmer sa...

Vackert det är hos dig just nu! Skönt att det kan gå fort, och det går att glömma snö och kyla några månader framöver. kram Sophia